Milyen laptop hátizsákot válasszunk számítógépünk biztonságos szállításához?

2021. november 07.

Ha utazásra kerül a sor, akkor a lehető legjobb választás laptopunkat hátizsákban magunkkal vinni. Egy bőröndben, főleg ha repülővel utazunk, könnyedén megsérülhet. Egy oldaltáskában viszont kevés más holmi fér el laptopunk mellett. Viszont egy külön laptop fakkal rendelkező hátizsák nem csak a többi holmink számára tökéletes, de számítógépünknek is. Milyet válasszunk tehát?

Minőségi laptop hátizsákok – praktikusság és biztonság

A laptoptartó hátizsákok közül minden esetben érdemes a minőséget szem előtt tartani. A minőségi darabok egyrészről nem valószínű, hogy elszakadnának, vagy tönkremenne a cipzár rajtuk, amik miatt a gépünk is megsérülhetne. Másrészt olyan biztonsági zárak is lehetnek rajtuk, amikkel akár a lopás is megelőzhető. Ezért tehát valóban megéri olyan laptop hátizsákot választani, ami kifejezetten minőségi, márkás darab. Ez ugyan lehet, hogy többe kerül, mégis megéri, hiszen akár százezres nagyságrendű kárunk is keletkezhet, ha a laptopunk megsérül vagy kilopják egy gyenge minőségű táskából. A biztonsági szempontok mellett pedig a megfelelő ütésállóság sem hátrány. Például a Samsonite laptop hátizsák típusai sok esetben magas ütésállósággal rendelkeznek. Hasonlóan jó választásnak bizonyulhatnak ezen felül a Lacoste, a DC vagy éppen a Caterpillar hátizsákjai is.

Mire figyeljünk a laptoptartós hátizsákok vásárlásakor?

Mindenekelőtt a megfelelő méretre és terhelhetőségre, ugyanis ha valamelyik nem passzol, könnyen megsérülhet a gépünk – a laptopok élettartalmának ugyanis nem tesz jót, ha leejtjük őket. A laptoptartó részt alaposan vegyük szemügyre, és vessük össze gépünk méreteivel. Ha a tartórész túl laza, az ugyanolyan problémát jelent, mint a túl szűk tároló. Fontos tehát, hogy megtaláljuk a megfelelő méretet, amibe jól illeszkedik számítógépünk. Továbbá a táska terhelhetőségről is alaposan informálódjunk vásárlás előtt. Számoljunk arra, hogy valószínű nem csak a laptopot és a töltőt fogjuk benne tárolni, hanem ruhákat, ételt, italt és más egyéb holmikat is.

Ebből adódóan a legjobb választást a jól terhelhető hátizsákok jelentik majd, tehát ne pár kilogrammos teherbírással rendelkező darabokat válasszunk. A laptop miatt megengedhetetlen, hogy útközben véletlenül elszakadjon a hátizsák, ami miatt gépünk megsérülhet. Ezért mindenképp érdemes a hátizsák kiválasztása előtt minden ahhoz kapcsolódó információt alaposan elolvasni az adott modellről. Ha viszont nőként szeretnénk vásárolni, érdemes egy női övtáskát is beszerezni a laptoptartós hátizsák mellé. Így egyszerűbben kezelhetjük poggyászunkat, hiszen kéznél lesz az övtáskában mobilunk, az irataink, vagy akár kedvenc szájfényünk is. Ez pedig szintén segít számítógépünk épségének a megoldásában, hiszen minél kevesebbet bolygatjuk a hátizsákunk, annál kisebb a sérülésveszély utazás közben.

Laptoptartó hátizsák – mik a trendek?

A laptop hátizsákok terén elmondható, hogy stagnáló, mégis fejlődő trendeket láthatunk megelevenedni. A különféle márkák egyedi és általában jól beazonosítható dizájnt követnek, amelyek nem a fast fashion hullámaira reagálnak, hanem egy állandó stílust követnek. Ezért ilyen táskákat bátran lehet hosszú távra is vásárolni, hiszen évek múltán sem mennek majd ki a divatból.