Megváltozott egy fontos rendezvény időpontja

2024. szeptember 16.

Aki számít, az ide gyűlik szeptember utolsó hétvégéjén.

Az év kedvenc szabadtéri, gasztronómiai eseménye 2024-ben is az Esterházy Kastély parkjában, a Tatai-tó partján lesz. A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tagok az ország minden szegletéből egybegyűlnek és megmutatják a vidéki gasztronómia javát, míg a Pannon Bormíves Céh tagjai saját boraikat kínálják a legkiválóbb fogások mellé. Így együtt teljes a gasztronómiai üzenet, ételek és borok egymást ajánlják, immár 3. éve Tatán.

Időpont: 2024.09.28-29.
Helyszín: 2890 Tata, Kastély tér 1.
Nyitva tartás: Szombat 11:30 – 20:00 | Vasárnap 11:30 – 19:00

Borászok, akikkel biztosan találkozhatunk

  • Hernyák Tomi
  • Liptai Zsolt
  • Tóth Kati
  • Bock Valér
  • Árvay Jani
  • Balla Géza
  • Gere Zsolt
  • Jásdi Pista
  • Légli Ottó
  • Lőrincz György
  • Bott Frici
  • Gere Andi
  • Gál Tibor
  • Dúzsi Tomi

Tematika

“Mama főztje”

Kiemelt alapanyagok: magyar szarvasgomba, mangalica, szilva, alma

Az esemény házigazdája

A két Michelin-csillagos Platán Gourmet Étterem

Az Esterházy kastély parkjában felállított „ mobil” éttermek és vendéglátóhelyek között olyan neves helyek szerepelnek, mint az Anyukám Mondta Étterem Encsről, az Erhardt Étterem és Panzió Sopronból, valamint a Gusto13 Bistro & Delicate Veszprémből. A rendezvényen megjelennek továbbá olyan éttermek is, mint a Platán Gourmet Étterem Tata városából, a Harrer Chocolat Csokoládéműhely és Cukrászda Sopronból, illetve a Macok Bisztró és Borbár Egerből. Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség, Mangalica tenyésztők, kézműves sör készítők, Magyar pálinkák, Szabi a Pék, Magyar szarvasgomba és idén először a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület és Panyola község mutatkozik be, akik bevezetnek minket a szilvalekvár készítésének rejtelmeibe. A hazai kiállítók mellett, Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból is érkeznek kiállítók ismét.

A gasztronómiai élmények mellett a hazai kistermelők és kézművesek is bemutatják termékeiket, mint például kézműves sajtok, olajok, borecet, mustár, szörpök, méz, sáfrány lekvárok és még sok finomság lesz kóstolható és megvásárolható a helyszínen.

Az eseményen részt vesznek az Agrármarketing Centrum képviselői, valamint a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének tagjai is bemutatkoznak. A programok között szerepel a DIVINFOOD bemutató, illetve idén a Magyar szarvasgomba is főszerepet kap az eseményen, A Magyar Konyha magazin Év termelői díj átadása is a fő események között szerepel, illetve bemutatásra kerül a legjobb termelőket bemutató kiadvány is.

A RENDEZVÉNYEN TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTEL FELTÉTELE AZ ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ ezen a linken.

A gördülékenyebb kiszolgálás érdekében a szervezők idén is időkapukra (11:30, 14:00, 16:00) bontották a regisztrációt és mindenkit kérnek, jelezzék az érkezés idejét!

Belépődíj

A belépő ára egy napra: 2000 Ft, két napra 2500 Ft.
A kastély látogatói jegy árából 1000 Ft kedvezményt kap az adott napon mindenki a SVÉT karszalag felmutatásával.
18 éven aluliak számára a belépés ingyenes.

Programok

Méz kóstoló
Szilvalekvár főzés
Alma és almás ételek kóstolása
Gyermek programok
Szarvasgomba bemutató

Étterme

  • 67Sigma Étterem – Székesfehérvár
  • Anyukám mondta étterem – Encs
  • Bobajka Étterem és kávézó – Tarcal
  • Erhardt Étterem és Panzió – Sopron
  • Gusto13 Bistro & Delicate – Veszprém
  • Harrer Chocolate – Sopron
  • Hibiscus by Jankovich Hotel – Rácalmás
  • Horgonyző kisvendéglő – Tiszalök
  • IKON Restaurant – Debrecen
  • Iszkor – Mályinka
  • Kistücsök FOOD&ROOM**** – Balatonszemes
  • LaMareda Restaurant(csak vasárnap) – Győr
  • Lokal47 – Kéthely
  • Macok bisztró és borbár – Eger
  • MANDULA by GERE – Villány
  • Natura Hill (csak vasárnap) – Zebegény
  • Nomád Hotel & Glamping – Noszvaj
  • NOON by Lua (csak vasárnap) – Balatonfüred
  • One Eleven Roastery – Sopron
  • PalKonyha Panzió, Speiz, Pékműhely (csak vasárnap) – Palkonya
  • Panificio il Basilico / Szabi a pék – Szentendre
  • Platán Gourmet Étterem és Bisztró – Tata
  • Rosinante Fogadó – Szigetmonostor
  • Schwarz bisztró – Székelyudvarhely
  • Villa Kabala (csak vasárnap)– Szigliget
  • Villa Rosa – Dunaszerdahely
  • SAKURA-DÍJAS ÉTTERMEK/TERMELŐK:
  • Falusi kosár
  • Minden, ami Szatmár-Bereg
  • Páskom 1802 – Lajoskomárom
  • Öreg Tölgy
  • Szimbiózis Egyesület (csak szombat)
  • Végállomás Bistorant

Kiállítók

  • A séf és a kertész
  • Breier farm
  • Csurgódombi sajt
  • Fajszi paprika
  • GabKo Chili
  • Marmaladys (csak szombat)
  • Pepo Papa tökmagolaj
  • Ritaszörp
  • Sáfránymúzeum
  • Zümi méhészet

Címlapfotó: David Juhasz / Unsplash