Hetekig friss marad a kenyér egy teljesen ingyenes, egyszerű trükkel
Melegben gyorsabban romlik a kenyér, ám egy apró trükkel sokáig élvezhetjük frissességét. Ehhez minden rendelkezésünkre áll otthon.
Minél magasabb a hőmérséklet, annál jobbak a körülmények romlást előidéző mikroorganizmusok számára. Leegyszerűsítve ez vezet a kenyér romlásához – írja a haszon.hu.
Ezért van, hogy évszaktól függetlenül, ha még meleg a pékáru, akkor hazaérve ki kell venni a műanyag zacskóból, mert a nedvesség miatt könnyen megpenészedhet. Tároljuk inkább vászonzsákban.
Ha hosszabban szeretnénk eltartani, akkor egy igazán jó megoldás van: a fagyasztás. A -18 °C-os hőmérséklet évekre megállítja a penészgombák fejlődését. A friss kenyér teljes kihűlés után, szeletelve, tálcán előfagyasztva, majd dobozban tárolva őrzi meg legjobban az ízét és állagát.
Címlapfotó: Tommaso Urli / Unsplash