A világ legegészségesebb rágcsájának február 26-án nagy napja volt!

2025. február 26.

Tápanyagdús ropogtatnivaló, tele fehérjével, rosttal, egészséges zsírokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal.

A pisztácia olyan népszerű, hogy már Pisztácia Világnap is létezik. Ennek napja minden évben február 26-a. Az „ünnep” alkalmából a Magyar Mezőgazdaság gyűjtötte össze, miért érdemes rajongani a pisztáciáért.

A pisztácia tápanyagdús ropogtatnivaló, tele fehérjével, rosttal, egészséges zsírokkal, vitaminokkal, például B6-vitaminnal, és ásványi anyagokkal, úgy mint káliummal, magnéziummal. A már említett oldal szerint az alábbi pozitív hatásokkal bír rendszeres fogyasztása:

  • támogatja a látást
  • javítja az emésztést
  • jót tesz a szívnek
  • csökkenti a vércukorszintet
  • segíti a testsúlyszabályozást
  • jót tesz az agyműködésnek

Érdekesség, hogy a klímaváltozásnak köszönhetően már itthon is termesztik a pisztáciát.

Címlapfotó: Gabriel Sepúlveda / Unsplash