A világ legegészségesebb rágcsájának február 26-án nagy napja volt!
2025. február 26.
Tápanyagdús ropogtatnivaló, tele fehérjével, rosttal, egészséges zsírokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal.
A pisztácia olyan népszerű, hogy már Pisztácia Világnap is létezik. Ennek napja minden évben február 26-a. Az „ünnep” alkalmából a Magyar Mezőgazdaság gyűjtötte össze, miért érdemes rajongani a pisztáciáért.
A pisztácia tápanyagdús ropogtatnivaló, tele fehérjével, rosttal, egészséges zsírokkal, vitaminokkal, például B6-vitaminnal, és ásványi anyagokkal, úgy mint káliummal, magnéziummal. A már említett oldal szerint az alábbi pozitív hatásokkal bír rendszeres fogyasztása:
- támogatja a látást
- javítja az emésztést
- jót tesz a szívnek
- csökkenti a vércukorszintet
- segíti a testsúlyszabályozást
- jót tesz az agyműködésnek
Érdekesség, hogy a klímaváltozásnak köszönhetően már itthon is termesztik a pisztáciát.
Címlapfotó: Gabriel Sepúlveda / Unsplash