4 budapesti hely, ahol angol reggelit ehetsz

2022. október 10.

Az angol reggeli finom, kiadós, viszont (egyelőre még) nem sűrűn találkozni vele étlapon. Összegyűjtöttük, hova menj, ha ezt reggeliznél.

Az angol reggeliben az (is) a jó, hogy gyakorlatilag az ebédet is letudod vele, olyan kiadós. Bár egyre népszerűbb itthon is, fixen csak kevés étlapon szerepel. Mutatjuk, hol tudsz biztosra menni.

Anyám szerint (1077 Budapest, Wesselényi utca 25.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Anyám szerint (@anyamszerint) által megosztott bejegyzés

3 tükörtojás, bacon, bab, kolbász, gomba, sült paradicsom és vaj – ebből áll az angol reggeli a Wesselényi utcában. Az étlapon találsz ezen kívül még tojásburgert (hamburger, amiben a tükörtojás a „húspogácsa”), joghurtokat, bundáskenyeret (akár édesen is) és többféle omlettet, valamint bőséges választékot smoothie-ból és juice-ból.

Zileat Brunch&Bistro (1013 Budapest, Döbrentei utca 22.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Zileat (@zileatbudapest) által megosztott bejegyzés

Sült kolbász, serrano chips, házi készítésű sertés sonka, paradicsomos bab, tükörtojás, sült gomba, sült paradicsom, kovászolt kenyér található a Zileat angol reggelikében. Ha meggyőzött a felsorolás, érdemes előre helyet foglalnod, mivel Budapest legkeskenyebb házáról van szó, az asztalok száma igencsak véges. Igaz, tavasztól már terasz is rendelkezésre áll.

Brunch Bistro Budapest (1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 19/b.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Fanni Nagy-Bilkei (@fannidecotteli) által megosztott bejegyzés

3 tükörtojás, bacon, kolbász, gomba, paradicsomos bab és paradicsom kerül az angol reggelis tányérra. Az étlapról választhatod még a manapság nagyon népszerű avocado toastot, vagy akár az Eggs Benedictet (buggyantott tojás szalonnával) és Eggs Florentine-t (bugyantott tojás spenóttal) is.

Cosy Cafe (1067 Budapest, Szondi utca 11.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cosy Café Budapest (@cosycafe_budapest) által megosztott bejegyzés

Az angol reggelijük 2 tükörtojásból, baconből, kolbászból, paradicsomos babból, gombából, paradicsomból és kenyérből áll. A ház specialitása a tofuból készített vegán omlett, de croissant-ból is jó a felhozatal.

Címlapfotó: Jonathan Farber / Unsplash