Hogy kerül a brownie receptbe a kedvenc italunk? Simán!

2023. augusztus 01.

Fogadunk, hogy aki elolvassa ezt a brownie receptet, az többé csak így fogja készíteni ezt a népszerű süteményt.

A csokoládés brownie napjaink egyik legnépszerűbb desszertje. Nem meglepő, hogy egy TikTok-trend alaposan megmozgatta a süteményimádók fantáziáját. Nem csoda, hogy a sokak által kedvelt és olvasott The Kitchn is rákattant és megosztotta.

Ez a brownie mix hack azért számít rendkívül különlegesnek, mert mindössze egy szokatlan hozzávalót igényel. Fontos kiemelni, hogy a szóban forgó plusz adalék egyáltalán nem számít különlegesnek, sőt nagy valószínűséggel a legtöbb konyhában megtalálható.

„Az egyetlen tanácsom mindenkinek 2023-ban az, hogy a brownie-receptben a vizet cserélje le kávéra vagy eszpresszóra” – írta a videó elején a videót posztoló @katedavidsun. A recept tényleg nagy karrierre számíthat. Kate Davidsun a cikk írásának pillanatában 517 ezer követővel rendelkezett, ami nem akármilyen teljesítménynek számít.

A szóban forgó recept egyébként valóban egyszerű, bárki a hölgy után csinálhatja. Davidsun a magyar boltokban is megvásárolható, készre bekevert brownie mixet használ. A doboz hátulján található utasításokat követi a szokásos módon, de a feltüntetett 1/4 csésze víz helyett tojást, olajat, majd végül kávét ad hozzá a süteményhez. Mint mondja, a kávé hozzáadása nem feltétlenül eredményez kávéízű végeredményt. Inkább kiemeli a gazdag csokoládés jegyeket és összességében bőségesebb ízt ad. A desszertet ő végül mentás-csokis fagylalttal szolgálja fel.

A dobozos brownie mixet egyébként sokan próbálják feldobni. A videó alatt több „néző” megosztotta saját tippjét. Az egyik követő egy evőkanál görög joghurt hozzáadását javasolja, hogy a süti extra szaftos legyen, míg egy másik néző pedig egy csipetnyi vaníliakivonat becsempészésével fejleszti tovább a receptet.

Címlapfotó: shaniapinnata / Unsplash