4 rész, amit tilos lenne megenni a csirkéből, mert nagyon káros
A csirkehúsnak vannak részei, amik fogyasztását kifejezetten nem ajánlják a szakemberek.
A csirkehús alapvetően tápláló, mi több egészséges. Tartalmaz vitaminokat (A, B3, B6, B12, D), szelént és niacint, sőt a jó minőségű, sovány részek még omega-3 és omega-6 zsírsavat is. Vannak azonban a csirkének olyan részei, amikben találhatók az egészségre káros elemek is. Ezek is nagyon finomak, nehéz lemondani róluk, de talán érdemes csökkenteni az elfogyasztott mennyiséget.
Fej
Élete során a tyúk válogatás nélkül szedeget fel dolgokat a földről. Ezekből a méreganyagok az agyában halmozódnak fel.
Bőr
A csirke bőre kollagént is tartalmaz, ami kifejezetten jó a bőrnek. Sokkal rosszabb viszont a szervezetünknek az a sok zsír, amit beviszünk a csirkebőrrel. Jelentősen növelheti a koleszterinszintet.
Farhát
Mivel a farhát közel van a bélrendszer kijáratához, baktériumokkal, parazitákkal van tele. Ha nem főzzük meg a csirkét alaposan, ezek átkerülhetnek az emberi szervezetbe. A püspökfalat amúgy szinte teljes egészében zsírból áll, ami megint csak a koleszterinszintre van rossz hatással.
Tüdő
A tüdő is tele lehet parazitákkal, baktériumokkal, ezek egy része ráadásul ellenáll még a főzésnek is.
Címlapfotó: JK Sloan / Unsplash