Hivatalos! Budapest 16. kerületében működik a világ legjobb fagylaltkészítő mestere

2024. július 05.

Olasz kollégáit is megelőzve végzett egy magyar fagylaltkészítő a világranglista első helyén.

Újabb magyar fagyis siker született! 2024 elején érkezett a hír, hogy bronzérmes lett a magyar cukrász csapat a fagyi világbajnokságon, ezúttal pedig Fazekas Ádám érdemelte ki a világ legjobb fagylaltkészítő mestere címet! A Budapest 16. kerületében működő Fazekas Cukrászda fagylaltkészítője lett 2024 legjobbja a Gelato Festival World Ranking világranglistáján.

Fazekas Ádám kétszázhuszonhét ponttal és három koronával ugrott a nemzetközi lista élére. A magyar cukrász 2021-ben már megnyerte fagylaltkészítők nem hivatalos világbajnokságaként számon tartott a Gelato Festival World Masters versenyt, 2022-ben pedig második helyen végzett a Gelato Festival World Ranking listán.

Az idén több mint ezerkétszázan indultak a megmérettetésen, Európából, Észak-Amerikából, Afrikából és Ázsiából is. A nemzetközi ranglistára való felkerüléshez a cukrászoknak legalább két éven át különböző eseményeken, bemutatókon, fagylaltfesztiválokon kell részt venniük termékeikkel. Ezekért pontokat kapnak, ezek összesítése után alakul áll össze a világranglista, aminek az élén 2024-ben Fazekas Ádám végzett. Az idei második helyezett Giovanni Bonazzi lett az olaszországi Paronából, a harmadik helyen a San Franciscó-i Savannah G. Lee végzett.

Címlapfotó: Kobby Mendez / Unsplash