A világ 3. legjobb fagyiját magyarok készítik!
Megmutatjuk, hol kóstolható az alkotó cukrászok finomsága.
Bronzérmes lett a magyar cukrász csapat a fagyi világbajnokságon – olvasható a Magyar Cukrász Ipartestületnek a 2024. január 22-én megjelent Facebook-posztjában.
A Somogyi Renáta, Gaborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán, Füredi Krisztián összeállítású magyar csapat tavaly az Európa-bajnokságon is harmadik helyezést ért el. A világbajnokság azonban természetesen még egy lépés felfelé. Az alábbi képen a magyar alkotás látható.
A Gelato World Cup-ot 2003 óta rendezik meg, kétévente mérik össze tudásukat a legjobbak. A versenyre a világ minden tájáról érkeznek cukrász szakemberek. Idén a fagylalt „hazájának” számító Olaszország nyert, Dél-Korea zárt a dobogó második fokán.
Hol kóstolható a díjnyertes fagylalt?
A bronzérmes alkotás kifejezetten a versenyre készült, a magyar csapat tagjainak kreációival azonban hazai cukrászdákban is találkozhatunk.
- Somogyi Renáta a gyenesdiási Bringatanyát viszi. Készített már fagyit sült kápiapaprikából, és itthon nyert Év Fagylaltja címet is.
- Füredi Krisztián a pest megyei Gyömrőn és Tápiószecsőn üzlettel rendelkező Hisztéria cukrászda vezető cukrásza.
- Fodor Sándor a budapesti Habcsók cukrászda cukrásza. 2021-ben az ő Napraforgó tortája nyerte el az Országtorta címet.
- Gácsi Zoltán a Csokoládé Akadémia vezető kreatív cukrásza. Az Akadémián szokott tanfolyamot tartani.
- Gaborecz István „kakukktojás” a csapatban, ő ugyanis jégszobrász, tehát a versenymű külcsínéért felelt.
Címlapfotó: Kobby Mendez / Unsplash