5 trükk, amitől minden hamburger sokkal finomabb lesz
A hamburger evés új dimenzióját hozza el a cikkben ismertetett, otthon is egyszerűen előállítható öt kiegészítő.
Az emberek jelentős része csupán a hamburger-sült krumpli kombót ismeri. Nem árt tudni, hogy ez a párosítás nincs kőbe vésve. A szendvicsünket könnyedén feldobhatjuk egy kevésbé hétköznapi vagy éppen nem szokványos „kísérővel”. Ennek apropóján az All Nutritios öt olyan köretet mutatott be, ami remekül passzol a hamburgerhez.
Sült édesburgonya
Azoknak, akik imádják a klasszikus sült krumplit, de mégis valamilyen változatosságra vágynak, a szóban forgó édesburgonya lehet a főnyeremény. Az édesburgonya ráadásul még sokkal táplálóbb is. A sült édesburgonya esetében a legtöbbször csak a koriandert használnak, de érdemes kipróbálni más fűszereket is. Sokan arról számolnak be, hogy a paprika és a fokhagyma is remekül kiegészíti ezt a köretet.
Görög burgonyasaláta
Ez a finomság egyáltalán nem egy megszokott, unalmas saláta, ugyanis a legtöbb társához képest ezt nem kell se tejfölben, se majonézben „megáztatni”. Ehelyett a burgonyaszeleteket meg kell főzni, majd olívaolajjal, citromlével és oregánóval kell megfűszerezni és már kész is.
Mézzel sült sárgarépa
Ezek a puhára sült, meglehetősen édes répa rudacskák az év bármely napján tökéletes köretet biztosítanak a hamburgerhez. Mivel a sárgarépa alapvetően is édes, így nincs szükség egy evőkanál méznél többre, hogy egy jellegzetes ízt kölcsönözzünk a köretnek.
Kukoricasaláta
Mivel az egyszerű, mégis finom kukoricasaláták tökéletesen passzolnak a különböző grillezett húsokhoz, illetve a csirkeszárnyakhoz, a hamburgerrel is remek párost fognak alkotni. Ezen belül is a paradicsommal, morzsolt fetasajttal, lilahagymával és bazsalikommal megrakott kukoricasalátát érdemes kipróbálni. A lilahagyma ennél a verziónál elengedhetetlen összetevőnek számít, hiszen egyedülálló ropogósságot ad az egésznek. Ha bírja a gyomrunk, ne hagyjuk ki!
Fűszeres coleslaw
Napjaink egyik legnépszerűbb körete, a fűszeres coleslaw zöldkáposztából, édesköményből és chiliből készül, mindezt tabasco-szósszal, illetve egy kissé fanyar majonézes öntettel bolondítják még. Ennek az ételnek létezik egy „gyerekbarát-verziója” is, ott a tabasco-szósz helyett a nagyon vékonyra szeletelt zöldpaprikát ajánlják.
Címlapfotó: LikeMeat / Unsplash