Mostantól otthon is könnyen elkészíthetjük a McDonald’s egyik legnagyobb slágerét

2023. június 07.

5 könnyen beszerezhető hozzávaló, pár perc és máris egy McDonald’s étteremben érezhetjük magunkat.

A McDonald’s ikonikus Tojásos McMuffinját mindenki szereti. A harapnivaló az 1970-es évek óta a gyorséttermi reggeli szendvicsek királya. A klasszikus változat pirított angol muffint, kanadai szalonnát (bacont), tojást és cheddar sajtot tartalmaz. Vagyis semmi olyat, amit sajátkezűleg ne lehetne beszerezni, elkészteni – ahogy erre a thekitchn cikke is felhívja a figyelmet. Ráadásul egyszerre sokat is tudunk belőle csinálni, így egész héten el leszünk látva meleg reggelivel.

A Tojásos McMuffin egyik védjegye a szendvics közepén található, tökéletesen kerek tojás. A formázás is könnyen megoldható egy gyűrű- vagy egy muffinformával, ez tehát nem lehet akadály számunkra. Egyébként pedig az egész 10 perc előkészítés és 20 perc sütés után készen is van. Fél órán belül tehát akár otthon is a McDonald’s-ben érezhetjük magunkat.

McDonald’s reggeli McMuffin

Hozzávalók (adag)

 • 4 evőkanál sótlan vaj
 • 4 angol muffin
 • 4 szelet cheddar sajt
 • 4 szelet kanadai szalonna
 • olaj
 • 4 nagy tojás

Így készül

 1. Osszuk a vajat 4 egyenlő darabra, és hagyjuk szobahőmérsékleten megpuhulni.
 2. Vágjuk ketté az angol muffinokat, tegyük őket felenként a kenyérpirítóba és pirítsuk a kívánt színig. Még melegen kenjük meg őket a vajjal. Helyezzünk 1 szelet cheddar sajtot minden angol muffin alsó felére.
 3. Olvasszunk fel 1 darab vajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepes lángon. Tegyünk bele 4 szelet kanadai szalonnát és süssük mindkét oldalt enyhén barnára, oldalanként 1-1,5 percig. Tegyük át a kész szeleteket egy tányérra.
 4. Töröljük ki a serpenyőt papírtörlővel. Olajozzuk be bőségesen a kör alakú vágóformákat, amiben a szabályos kör alakú tojásokat sütjük. Olvasszuk fel a maradék sótlan vajat a serpenyőben, alacsony hőfokon, amíg pezsegni nem kezd. Helyezzük a karikákat a serpenyőbe. Üssünk mindegyik gyűrűbe 1 nagy tojást és sózzuk meg őket.
 5. Öntsünk 3,5 deci vizet a serpenyőbe a gyűrűk köré. Fedjük le fedővel vagy alufóliával, és főzzük, amíg a tojások meg nem sülnek és puhulnak. (Ha folyós sárgát szeretnénk, akkor 2-3 percig, ha keményet, akkor 4-5 percig.) Ha kész vannak a tojások, fogóval távolítsuk el a karikákat a tojásokról.
 6. Helyezzünk 1 tojást minden sajtos muffin felére. A tojások tetejére tegyünk egy darab kanadai szalonnát, és „zárjuk le” a szendvicset muffinok felső felével.

Címlapfotó: Jurij Kenda / Unsplash