Speciális olasz ételek kóstolhatók november 20-ig több magyar városban

2022. november 16.

Speciális olasz ételek, főzőshow-k, videós receptek: ezt kínálja az Olasz Gasztronómiai Világhét.

Az olaszok nem csak főzni tudnak, hanem kommunikálni is. Az ételekről és magáról az étkezésről olyan élvezettel beszélni, ami bárkit magával ragad és már guglizzuk is az olasz éttermeket.

Hetedik alkalommal rendezik meg az olasz ételek és italok mustráját, vagyis Olasz Gasztronómiai Világhetet november 14 és 20. között. Ezúttal viszont minden korábbinál szélesebb kör számára teszik kézzel foghatóvá a törekvéseiket.

Az idei világhét fő témája: „Közösség, fenntarthatóság és innováció: az olasz konyha alapanyagai az emberek egészségéért és bolygónk védelméért.”

A közös étkezés megfűszerezi a jó beszélgetéseket, a mediterrán konyha egészségmegőrző szerepe pedig már mindnyájunk számára egyértelmű.

Ami újdonság, hogy nagyobb figyelmet kap az eredetvédelem, ne engedjünk az olaszos hangzású nevek csábításának, hanem figyeljünk arra, hogy valóban olyan terméket vásároljunk, ami azon a hagyományos szakértelmen alapul, ami példaértékűvé emeli az olasz kézművességet.

A szervezők létrehoztak egy a programokat ismertető weboldalt, mely az olasz régiók tipikus videós receptjeivel, az olasz cukrászatra fókuszáló főzőshow-kkal és magyarországi olasz éttermeknek a világhét alkalmából kínált speciális menüivel jelentkezik. A videókat a hét folyamán a Nosalty magyar gasztronómiai weboldalon és a www.italianfestival.eu honlapon nézhetjük meg.