Ha ilyen üvegben van az olaj, ne vegyük meg!
Az olaj az egyik legfontosabb alapanyag a konyhában. A rossz minőség az egészségünkre is káros lehet.
Az olívaolaj alapvetően rendkívül sokoldalú, könnyen hozzáférhető és feldolgozható, Nem véletlen, hogy szinte az összes élelmiszerüzletben beszerezhető. A bőséges kínálatnak köszönhetően számos különböző kiszerelésben kapható. Éppen ezért a vásárlás során érdemes figyelembe vennünk néhány szempontot, ami segíthet eligazítani a termékek között – írja a The Daily Meal.
Először is, nem ajánlott az átlátszó üveges verzió beszerzése. A folyamatos fény hatására ugyanis idővel megromlik az olaj és rossz lesz az íze. Ennek a veszélye különösen akkor áll fenn, ha az otthoni tárolásakor közvetlen napfény éri.
Fontos odafigyelni arra is, hogy a műanyagpalackos verzió helyett sötétített üveget vásároljunk. Előbbi esetben a palackból az olajba szivároghatnak mikroműanyagok. Hosszú távon nemcsak rontják az olaj minőségét, de az egészségünkre is káros hatást gyakorolnak. Ráadásul, annak ellenére, hogy a műanyagpalackok újrahasznosíthatók, általában kevésbé tartósak, mint az üveges változatok.
Szerző: Csáka Eszter
Címlapfotó: ershuixi5 / Unsplash