Futótűzként terjed a neten a kifogyhatatlan palacsinta receptje

2023. július 27.

Egy apró, de annál ügyesebb trükkel el tudjuk érni, hogy mindig legyen otthon friss, meleg palacsinta.

Sosem volt még ilyen könnyű elkészíteni a palacsintát, segítségével garantáltan idegeskedés nélkül indulhat akár minden nap. A recept eredetileg TikTok videó formájában jelent meg, de azóta más platformokon is terjed. A „kifogyhatatlan” palacsinta lényege, hogy a tészta előre be van keverve és ki van porciózva. Amikor tehát megkívánunk egy adagot, csak elő kell venni a fagyasztóból és be kell dobni egy kockát a serpenyőbe. Nincs méricskélés, nincs kevergetés, nincs takarítás.

Tökéletes azokon a napokon, amikor egy kicsit különleges reggelire vágyunk, de nincs időnk vagy kedvünk elővenni mindent, ami egy adag palacsintatésztához szükséges – írja az i am a foodblog, a kifejezetten izgalmas fogásokra szakosodott online weblap.

Na de mégis miként érdemes elkészíteni az úgynevezett TikTok-palacsintát (azokon a napokon, amikor jobban ráérünk)? Először is a palacsintakeveréken van a hangsúly: ez lehet bolti, illetve házi készítésű is. (Házi készítésűhöz ide kattintva lehet egy kipróbált receptet találni.) Miután kész a keverék egy tiszta jégkockatartóba kell önteni azt. Értelemszerűen minél kisebbek a jégkockatartó mélyedései, annál kisebbek lesznek majd a palacsinták is.

Ezután pedig, ha gyors palacsintára van szükség, fel kell melegíteni egy tapadásmentes serpenyőt közepesen alacsony hőfokon. Hozzá kell adni egy kis vajat vagy olajat és egy „palacsinta-jégkockát” egyenesen a fagyasztóból. A kockát alacsony fokozaton (vagy lassú tűzön) kell sütni egészen addig, amíg a palacsinta felolvad, megsül, és elkezd hólyagosodni a szélén. Ez mérettől függően 2-3 percet vesz igénybe. Amikor a széle megszilárdul, meg kell fordítani a palacsintát, és a másik oldalát is aranyszínűre kell sütni.

Meddig tartható el a Tiktok palacsinta a fagyasztóban?

A TikTok-palacsinta kifejezetten sokáig eláll, a legjobb formáját a fagyasztástól számított 1 hónapon belül mutatja, de akár 3 hónapig is felhasználható.

Címlapfotó: Monika Grabkowska / Unsplash