Magyarország Kaliforniával azonos helyezést ért el egy fontos rangsorban!

2024. március 23.

A Magyarország a 15. legjobb a világon egy bizonyos tekintetben – állítja egy felmérés.

A borkereskedőket célzó brit The Wine Merchant magazin a napokban közölte legújabb felmérésének eredményét. 200 regisztrált olvasójukat, javarészt a borkereskedelemben dolgozó szereplőt, kérdeztek meg arról, számukra melyek a legérdekesebb borrégiók, borvidékek.

A választható válaszok között szerepeltek országok és borvidékek egyaránt. Így az első helyet például Portugália szerezte (a válaszadók 57 százaléka találta érdekesnek), de a 6. helyen például már a francia Languedoc-Roussillon borvidék végzett.

Jó hír számunkra, hogy Magyarország, vagyis a magyar bor (így egyben) is kifejezetten izgalmas a borkereskedők véleménye alapján. Mi öt helyet javítva az előkelő 15. helyet szereztük meg. A válaszadók 15 százaléka találja Magyarországot bor szempontjából érdekesnek. Ezzel holtversenyben végeztünk a világ egyik legtöbbre taksált borrégiójával, az USA-beli Kaliforniával, miközben megelőztük többek között Chilét, Beaujolais-t és Champagne-t is. A magyar bor tehát, úgy tűnik, érdeklődésre tart számot a világban.

Nemrégiben írtunk róla, hogy egy másik lista szerint egy magyar tétel a világ 7. legjobb ár-érték arányú bora.

Címlapfotó: Matze Bob / Unsplash