Megmentésre vár az 50 éve működő híres magyar borozó

2023. január 11.

A híres borozó és terasza az 1970-es évek óta várja a betérő vendégeket, most azonban eladásra kínálja a jelenlegi tulajdonosa.

A Tolna vármegyei hírportál, a teol.hu akadt rá a hirdetésre, amiben Szekszárd egyik híres borozóját és a hozzá tartozó földet kínálják eladásra.

A borozó hirdetésének szövege

„Tolna megye, Szekszárdon a város északi részén, a Palánki-hegyen a 6-os útról jól megközelíthető helyen eladó a 1970-es évektől üzemelő Májer Borozó. A nagyon hangulatos pince és a nyáron üzemelő terasz a város felől is könnyen megközelíthető. Az idelátogató vendégeknek különleges gasztronómiai élményben lehet részük. Egyedi eljárással készült, több évig fahordóban érlelt könnyű, gyümölcsös érmes vörösborok többféle választékban 93-as évjárattól, valamint borkorcsolyák, sajttálak várják a vendégeket. A nagyrészt kékfrankos telepítésű szőlőt csepegtető rendszerrel látták el.

A szőlőn kívül több gyümölcsfa is ontja magából termését (dió, cseresznye, mandula). A csemege szőlő vegyes fehér (tramini, muskotály). Évente 500-600 liter bor készíthető a termésmennyiségtől függően. A telken áll egy 50 nm-es 2 szobás tanya, melyhez egy 35 m hosszú pince csatlakozik. A pince végében egy 25 nm-es téglából kirakott borozót alakítottak ki 30 személy részére , a ház előtti nagy terasz 50 ember kiszolgálására alkalmas. Az ingatlanhoz tartozik egy 12 nm-es szőlőfeldolgozó, egy vizesblokk melyben a női-férfi wc, valamint mosdó van. A telekhez egy 18 nm-es mobil garázs is tartozik.

Az ingatlanhoz géppark is tartozik: 1 db bogyózó, 2 db háti motoros permetező, 2 db nagyteljesítményű fűkasza. Az épületeket riasztóval szerelték fel. Víz, szennyvíz, villany a házban, gáz az utcában került bekötésre. Az ingatlanhoz tartoznak még 200 hl bor tárolására alkalmas tartályok, kádak, fahordók, valamint 100 hl kiváló kékfrankos vörös bor is. A telek alsó Bor utca felöli 1500 nm-es része építési teleknek minősül!! Ide akár egy új lakóházat is építhet az új tulajdonos! A telekhez alul és felül is szilárd burkolatú út vezet, valamint közvilágítással is rendelkezik. Amennyiben hirdetésem felkeltette érdeklődését kérem hívjon bizalommal!”

Az irányár 49,9 millió forint, arról viszont nem esik szó a hirdetésben, a jelenlegi tulajdonos miért adná át a borozót és mi a terve, ha nem talál rá vevőt.

Címlapfotó (illusztráció): Peter Herrmann / Unsplash