Forró témával jön márciusban a Borkonferencia!

2023. január 30.

Március 3-án már a 11. Borkonferencia kerül megrendezésre Budapesten. A program sok érdekes témát, izgalmas vitát ígér.

Bormarketing stratégia, zérótolerancia, eredetvédelem, generációváltás, szőlőtermesztés és klímavédelem, kóstolós masterclassok? Ez csak néhány téma, amiről szó lesz március 3-án, a 11. Borkonferencián.

A március 3-i Borkonferencia már elérhető programját böngészve úgy tűnik, valóban húsbavágó és igen aktuális témákat feszegetnek majd a tavaszi eseményen. Vélhetően a legtöbb szakmabelit az éppen készülő nemzeti bormarketing stratégia érdekli leginkább, amelyről rögtön a konferencia elején kaphatunk majd tájékoztatást. Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos beszél majd az ekkor már ismerhető részletekről.

A Borkonferencia programja

Fotó: Borkonferencia / Földesi Máté

Már csak a téma mibenlétél fogva is ez igen erős felütésnek ígérkezik, de tovább olvasva a programot, a későbbiekben sem fognak a résztvevők unatkozni. Lesz szó például a generációváltásról is, amellyel kapcsolatban Gere Andrea mondja el az ikonikus villányi pincészet személyes tapasztalatait.

A szakma profi művelőinek igazi csemege lesz Dr. Zsófi Zsolt, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem habitált egyetemi docense, intézetvezetőjének szőlőtermesztési előadása vagy az Agrárminisztériumot képviselő Gál Péter domináns szőlőfajtákról és az eredetvédelemről szóló prezentációja. Az erősen elméleti témákat kiválóan fogja illusztrálni és frissíteni a két kóstolós (!) fajta masterclass. Ezeken Kamocsay Ákosnak és Kiss Gábornak köszönhetően közelebbről is megismerkedhetünk az Irsaival, cserszegivel és a merlot-val. Ezek mellett a szőlőbirtokok mérethatékonyságáról is tanulhatunk Rábai László és Kovács Zoltán jóvoltából. Kiss Zsófia advanced sommelier pedig nemzetközi tapasztalatairól mesél.

Fotó: Borkonferencia / Földesi Máté

A konferencia végére pedig igazi csemege érkezik, hiszen az interaktív kerekasztal-beszélgetés témája az

alkoholfogyasztással szembeni zérótolerancia lesz,

amelyre olyan nagyágyúk érkeznek, mint Knezsik István, az autós nagykoalíció elnöke, Óberling József ezredes úr, rendőrségi főtanácsos, dr. Bátki Pál, ügyvéd, közlekedési szakjogász, illetve természetesen a téma borász szószólói.

Borászok Borásza bejelentés

A www.aborkonferencia.hu oldalon is nyomon követhetjük a program alakulását és minden további részletet és jelentkezési feltételt is megtalálunk. Végül, de nem utolsósorban, ne feledjük, hogy az elmúlt években bevezetett hagyomány szerint ezen az eseményen hirdetik ki a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát. Itt ismerhetjük meg tehát a Borászok Borásza díj idei jelöltjeit!

Címlapfotó: Borkonferencia / Földesi Máté