Már a harmadik rangos díjat zsebelte be az alig egy éve nyitott magyar étterem

2024. december 22.

A Duna-parton, csodás természeti és épített környezetben, híres séf által vezetett bisztró hamar a vendégek és a szakma kedvencévé vált.

A Zazie Bistro & Bar különleges enteriőrje kiemelkedő elismerésekben részesül 2024-ben. Korábban már elnyerte a BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának első helyezését, nemrég Michelin-ajánlást kapott, most pedig az év Klasszis TopDesign étterme – zárt vendégtér 2024 címet zsebelte be a Klasszis TopDesign 2024 versenyen. A MOL Campus földszintjén található étterem nemcsak gasztronómiai, hanem design szempontból is kimagasló színvonalat képvisel. Méltán vívta ki ezzel a zsűri figyelmét.

„Már maga a helyszín is elvarázsolta az este’r partners belsőépítész csapatát, hiszen itt különböző történelmi korszakok érnek össze. Miközben a kortárs építészet legújabb remekművében étkezünk, láthatjuk a folyóparti ipari zóna egykori gyárépületeit, és a természet közelségét is élvezhetjük” – mondta a díj átadásakor Fejes Gergő belsőépítész, a Plusdesign Studio alapítója, a Klasszis TopDesign 2024 zsűri tagja.

étterembelső, Zazie
Fotó: Zazie Bistro & Bar

A Klasszis Csoport által működtetett Turizmus Online portál évről évre meghirdeti a Klasszis TopDesign szakmai versenyt. Ez Magyarország egyetlen, nemzetközi szintű vendéglátó- és szállodaipari design-versenye. A megmérettetés célja, hogy kiemelje a vendéglátóipar azon szereplőit, akik kreativitásukkal, innovációjukkal és esztétikai színvonalukkal emelkednek ki a hazai és nemzetközi mezőnyben. A rangos esemény zsűrijében neves nemzetközi és hazai szakértők kaptak helyet, akik az éttermek és szállodák tervezését, belsőépítészeti megoldásait és vendégélményét értékelték.

A Zazie designja: a Duna inspirációja

A Zazie Bistro & Bar belsőépítészeti megoldásaiért Radnóczy Eszter belsőépítész, az este’r partners alapítója felelt. Az enteriőr koncepcióját a Duna áramlása és a folyó közelsége ihlette. A térben a folyó mozgását idéző hullámzó falak, a különleges égetett rácsos dísztégla, valamint a mennyezetről lebegő textilek hullámai teremtenek harmonikus és dinamikus atmoszférát.

„Az inspirációnkat a dunai evezés adta. Az az élmény, amikor megnyugtató lassúsággal áramlik alattad a folyó, be-beevezel a nádasba, és mindenhol új, kis világok nyílnak meg. Ezt szerettük volna lefordítani a dizájn nyelvére. Egy olyan térrel, amely megnyugvást ad, komfortot sugall, mégis felpezsdít, attól függően, hogy melyik napszakban érkezel” – mondta Radnóczy Eszter.

Városi elegancia és természetes harmónia

hamburger, krumpli, pohár
Fotó: Zazie Bistro & Bar

A MOL Campus ultramodern környezetében a Zazie Bistro olyan helyszínné vált, amely egyszerre testesíti meg a városi eleganciát és a természet közelségét. Az enteriőr minden részlete – a fonott lámpák, természetes textúrák és az üvegfalakon beáramló fény – a vendégek komfortját és feltöltődését szolgálja.

A Zazie Bistro & Bar sikere nemcsak a lenyűgöző designban rejlik, hanem a kulináris élvezetekben is. Bíró Dániel séf vezetésével az étterem Budapest egyik legkedveltebb találkozóhelyévé vált. Az étlap szezonális, minőségi alapanyagokkal dolgozik, és innovatív fogásai tökéletesen illeszkednek a hely atmoszférájához.

Címlapfotó: Zazie Bistro & Bar