5 budapesti piac, ahol meg is ebédelhetünk vásárlás közben

2023. február 09.

Íme, 5 budapesti piac, ahol megannyi íz és élmény vár ránk. Itt az ideje, hogy kipróbáljuk őket.

A vásárlás nagyon megterhelő tud lenni, ezért utána mindenki megérdemel egy kis kényeztetést. Legyen az lángos, kolbász vagy pho leves, az alábbi budapesti piacok minden kívánságunkat teljesítik.

1. Fény Utcai Piac (1024, Budapest, Lövőház utca 12.)

View this post on Instagram

A post shared by Adrienn (@lilaliba)

Ha éppen Buda szívében keresünk egy szuper piacot, akkor biztosan elvarázsol majd a helyi lakosok kedvence, a Fény Utcai Piac, ami a Széll Kálmán tér közvetlen szomszédságában található. Több mint 100 üzlet kapott helyet a piac területén, amik többek között organikus és eredetvédett termékeket is árulnak. Ha már minden szükséges hozzávalót beszereztünk a vacsorához, akkor jutalmazzuk meg magunkat egy jó tejfölös-sajtos lángossal, vagy térjünk be a Bíró Lajos nevével fémjelzett Buja Disznóba, ahol mennyei rántott húst lehet kapni.

2. Lehel Csarnok (1134, Budapest, Váci út 9-15.)

View this post on Instagram

A post shared by Live Pictures From Budapest (@momentsinbudapest)

Minőségi hazai zöldségekre, gyümölcsökre és húsokra vágyunk? A Lehel Csarnokban ezeket mind megkapni. Ha a bevásárlás után megéhezünk, akkor próbáljuk ki a különleges, helyben készített vietnámi Pho levest. A magyaros ízek kedvelőinek kihagyhatatlan csemege a finom rusztikus bundájú rántott csirke vagy a klasszikus sajtos lángos.

3. Központi Vásárcsarnok (1093, Budapest, Vámház körút 1-3.)

View this post on Instagram

A post shared by Bětka 🐙 (@proste_pila)

A budapesti Központi Városcsarnokot gyakran nevezik a város éléskamrájának. Nem véletlen, ugyanis már 120 éve töretlenül szolgálja ki a helyiek szükségleteit, miközben turisták is sokan felkeresik. Ha egy nyüzsgő piacra szeretnék ellátogatni, akkor a Vásárcsarnok nem maradhat le a listáról. A fáradt és korgó hasú vásárlók nem is lehetnének jobb helyen, amikor megéheznek. Magyaros ételek, kolbászok, szendvicsek, levesek és pékáruk tömkelege várja az éhes szájakat a galérián.

4. Bosnyák téri piac (1149, Budapest, Bosnyák tér 29.)

View this post on Instagram

A post shared by Neuhauser Márk (@mark.neuhauser)

Jellegzetes piaci hangulattal, friss termékekkel és alacsony árakkal várja a Bosnyák téri piac a vásárlókat. A kötelező tejfölös lángos természetesen itt sem maradhat el, de különböző kolbászok, rántott húsok és pékáruk is szerepelnek a kínálatban.

5. Újpesti Piac és Vásárcsarnok (1042, Budapest, Szent István tér 12.)

View this post on Instagram

A post shared by Patrick Hliva (@10xmyself)

Ha mostanában pont azon járt az eszünk, hogy megennénk egy ízletes mangalica kolbászt, akkor ne keressünk tovább, mert a mi helyünk az Újpesti Piac és Vásárcsarnok lesz. Ezen kívül magyaros ételek széles választéka vár a Pipi Ól Falodában, ahol hetente frissülő menüvel várják a vendégeket.

Címlapfotó: Renate Vanaga / Unsplash