Teljesen megújul a híres budapesti piac

2023. március 15.

Gasztronómiai események, zenei előadások, design vásár, bringa- és pecabörze. Új arculattal és izgalmas programok sorával várja látogatóit a budapesti piac.

Új arculattal és izgalmas programok sorával várja látogatóit egész évben a Fény Utcai Piac. Az egyik legkedveltebb budapesti piac a hétvégi események közt gasztronómiai eseményekkel, zenei előadásokkal, design vásárral teszi teljessé a programot. Bónusz: lesz bringa- és pecabörze is.

Ambiciózus tervekkel, a hagyományos „piac” kereteiből kilépő, gasztronómiai, kulturális és egyéb más, közkedvelt programokkal tervezi az évet Budapest egyik legnépszerűbb, ikonikus piaca. A Fény Utcai Piac határozott célja, hogy a sokszínű árukínálata mellett ne csak a bevásárlás megkerülhetetlen centruma legyen, de új értelmet is adjon az ilyen jellegű közösségi tér “intézményének”. Ehhez igazodik a piac új arculata, melynek elemei a gondosan elkészített kézműves-, illetve házias termékeiből ihletődnek. Az egyszerű, illusztrált gyümölcsök és zöldségek szabálytalan rendszere a piac és a közösség sokszínű és változatos egységére utal.

Már korábban is volt arra példa, hogy a “Zenélő piac” kezdeményezés keretében a kihelyezett közösségi zongorán spontán minikoncertek szórakoztatták az arra járókat. De a meglepetés akkor volt a legnagyobb, amikor a kerület díszpolgárként is tisztelt Presser Gábor ült a hangszer mellé, hogy megörvendeztesse játékával a nagyérdeműt. Egy másik alkalommal Korda-Balázs páros is nagy sikerrel lépett fel a piacon.

Bach és a pecások

A zenei programok továbbra is terítéken lesznek. Március 18-án például a piac is teret ad a Bach Mindenkinek Fesztiválnak. A fellépők között pedig Kossuth- és Liszt-díjas művészek és zeneiskolai növendékek lesznek, akik a klasszikus zenét minél szélesebb körbe szeretnék eljuttatni.

Teljesen más tematikával, de a tavaszt várva, március 19-én Budai Bringa és Horgász Börze költözik a Fény utcába. Főként kerékpár- és horgász-felszerelések adás-vétel-cseréje zajlik majd, de bemutatkoznak szakavatott botépítők, kézműves műcsalikészítők, műlégy kötők, bojlikészítők és úszófaragók is.

A kortárs kézművességre nyitott közönséget pedig egyedi tervezői termékekkel és azok alkotóival várja majd a megújult piac. A Maker’s Market március 26-án indul – és tér vissza havonta – a Fény utcai piacra. Áprilisban pedig természetesen a Húsvét, a kalács és a sonka kapja majd a főszerepet otthoni kalácssütő versennyel. De lesz Pici Piac is baba-mama-gyerek designer vásárral, kapcsolódik majd program a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz. Különleges design vásárt hoz majd az Anyák napja, az apukák pedig a nyár folyamán itt szurkolhatnak kedvenc csapataiknak az Európa Liga illetve a BL-döntő meccseken izgulva.

Címlapfotó: Kimberly Fowler / Unsplash