Wellness, bor, természet: a Dráva Hotel egész évben várja a vendégeket

2024. március 29.

A harkányi Dráva Hotel igazán közel van Magyarország egyik kedvenc borvidékéhez: a Villányi borvidék csücskében található. Ennek megfelelően kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy összekössük a wellness élményt egy boros kalanddal. Erről is beszélt Puch Eszter, a Dráva Hotel ügyvezetője a vele készített interjúban.

Miben tűnik ki a Dráva Hotel a környékbeli hotelek közül?

Magas színvonalú szolgáltatást nyújtunk. Mind a vendéglátásban, mind a szolgáltatás minőségében. A gasztronómiai élmény nyújtása ugyanannyira kiemelt a Dráva Hotelben, mint a wellness élményeké. Fontos számomra, hogy minden ételintoleranciára fel vagyunk készülve, a diétát tartó vendégeink is élményként élik meg az étkezéseket. Változó borlappal dolgozunk, a gasztronómia területén tevékenykedő vezetőkkel közösen választjuk ki az ételekhez, környezethez és a vendégek összetételéhez illeszkedő kínálatot. Természetesen személyes kedvenceket is szerepeltetünk benne. Minden évben örömmel látom, hogy az adott időszakban szereplő kedvenc boromat igen sok vendég is megkóstolta.

medence vízzel
Fotó: Dráva Hotel

Milyen egyéb boros vonatkozása van a Dráva Hotelnek?

Harkány, bár gyógyfürdőhely, mégis borvidékek vonzásában található. Villány 15 percen belül, a horvátországi Baranyai borvidék 30 percen belül, a Pécsi borvidék 20 percen belül érhető el, de 45-55 perc alatt a Szekszárdi borvidék is megközelíthető. Több pincészettel dolgozunk együtt, így nem csak a nagy nevek, de a feltörekvő tehetségek borai is megtalálhatóak a Dráva Hotel kínálatában. Igyekszünk egyensúlyt tartani, de első sorban a Villányi borok, azon belül is a vörös és a fehér borok szerepelnek a borlapon. Tavasztól jellemzőek a bor alapú koktélok is, amik látványosak, könnyedek, és egy kicsit kimozdítanak a megszokott ízekből. Érdemes megkóstolni az idei szezon slágereit is!

dráva hotel szobája, benne ágy, előtérben egy bor
Fotó: Dráva Hotel

A környék gazdag alapanyagban, halak, vadak, jó minőségű zöldségek, füstöltáruk egyaránt rendelkezésre állnak. Megjelennek ezek a Dráva Hotel kínálatában is?

Természetesen, kiemelt célunk, hogy bemutassuk a környék gasztronómiáját. Érdemes megkóstolni ennek a vidéknek az ízeit. A természet, a környezet amúgy is hangsúlyosan jelenik meg nálunk. A Dráva Hotel egy 4 csillagos wellness hotel, miközben hatalmas terület tartozik hozzá: az ősfás rész, a gondozott park és a mező egyaránt megtalálható nálunk. Így nem csak a hotelszobák kényelme nyújt kikapcsolódást, hanem a természet közelsége és sokszínűsége is. Nálunk erdőfürdőzni is lehet!

emberek bowlingoznak
Fotó: Dráva Hotel

Mivel igyekeznek még a Dráva Hotelbe csábítani a vendégeket?

Mindenek előtt kollégáimmal, akikre rendkívül büszke vagyok. Ők igazán figyelmesek, kedvesek, professzionálisak a saját szakterületükön. De megemlíthetem, hogy pár éve létrehoztunk egy Retro Bowling Bárt. Minden vendégünknek szoktam javasolni, esténként ugorjanak be, játsszanak egyet. Igazán jó élmény, mikor felfedezzük magunkban a gyereket. És miről is szólna a kikapcsolódás, ha nem arról, hogy vidáman, élményekkel telve töltsük az időt? Nyáron is mindenkit szeretettel várunk, mindenkinek azt javaslom, minél előbb foglaljanak, hogy a leginkább kedvükre való szobatípust választhassák ki.

(promóció)
Címlapfotó: Dráva Hotel