Pizza leves: a fél világ megőrül az új, otthon is elkészíthető finomságért!
Ha nincs ötletünk a vacsorára, pizzát rendelünk, ha feldobnánk a munkahelyi hangulatot, pizzát rendelünk. Ha viszont valami kreatívra vágyunk, készítsünk pizza levest!
A pizza a világ egyik legjobb étele: ízletes, laktató, vigasztaló, kényelmes és a legtöbb alkalomra bevethető. Vitathatatlanul az egyik legsokoldalúbb megoldás az éhség elűzésére. A food52 cikkírója a minap felfedezte a Brunch with Babs Instagram-oldal pizza leves receptjét, ami újabb elképesztő távlatokat nyit.
A recept lényegében a hagyományos pizza összes hozzávalóját tartalmazza, csak tészta és sütő nélkül. Minden egy fazékban egyesítve, a tűzhelyen megfőzve, és egy tálban tálalva.
Kapcsolódó cikk: A tökéletes hagymaleves elkészítésénél nem a hagyma a kulcs
A pizzaleveshez mindössze olasz kolbászra, pepperonira, hagymára, fokhagymára, pirospaprikára, paradicsomra, alaplére, mozzarella sajtra és – természetesen – pizzaszószra van szükség. Ízlés szerint hozzáadhatunk még szárított bazsalikomot, hogy tényleg tökéletes legyen a pizza érzés.
Pizza leves
Hozzávalók
- 450 gramm olasz szalámi (megpucolva)
- 70 gramm pepperoni paprika apróra vágva
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 250 milliliter pizzaszósz
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 pirospaprika apróra vágva
- 2 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál olasz fűszer
- 1/4 teáskanál pirospaprika pehely
- 1 liter csirke alaplé
- 800 gramm kockára vágott paradicsom, vagy paradicsomkonzerv
- 200 gramm mozzarella sajt
Így készül
- Egy fazékban olajon futtassuk meg a kolbászt, a pepperonit, a hagymát a fokhagymát és a pirospaprikát addig, amíg a zöldségek megpuhulnak, a kolbász pedig színt kap.
- Adjuk hozzá a paradicsomot, fűszerezzük és főzzük össze az egészet.
- Adjuk hozzá az alaplevet és a pizzaszószt.
- Óvatosan forraljuk fel az egészet, majd csökkentsük a hőfokot, és hagyjuk 10 percig főni A végén pedig szórjunk a tetejére a reszelt mozzarella sajtot, és már tálalhatjuk is a kreatív újdonságot!
Szerző: Pál Gábor
Címlapfotó: Fusco Studio / Unsplash