Pizza leves: a fél világ megőrül az új, otthon is elkészíthető finomságért!

2023. február 04.

Ha nincs ötletünk a vacsorára, pizzát rendelünk, ha feldobnánk a munkahelyi hangulatot, pizzát rendelünk. Ha viszont valami kreatívra vágyunk, készítsünk pizza levest!

A pizza a világ egyik legjobb étele: ízletes, laktató, vigasztaló, kényelmes és a legtöbb alkalomra bevethető. Vitathatatlanul az egyik legsokoldalúbb megoldás az éhség elűzésére. A food52 cikkírója a minap felfedezte a Brunch with Babs Instagram-oldal pizza leves receptjét, ami újabb elképesztő távlatokat nyit.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Babs (@brunchwithbabs) által megosztott bejegyzés

A recept lényegében a hagyományos pizza összes hozzávalóját tartalmazza, csak tészta és sütő nélkül. Minden egy fazékban egyesítve, a tűzhelyen megfőzve, és egy tálban tálalva.

Kapcsolódó cikk: A tökéletes hagymaleves elkészítésénél nem a hagyma a kulcs

A pizzaleveshez mindössze olasz kolbászra, pepperonira, hagymára, fokhagymára, pirospaprikára, paradicsomra, alaplére, mozzarella sajtra és –  természetesen –  pizzaszószra van szükség. Ízlés szerint hozzáadhatunk még szárított bazsalikomot, hogy tényleg tökéletes legyen a pizza érzés.

Pizza leves

Hozzávalók

  • 450 gramm olasz szalámi (megpucolva)
  • 70 gramm pepperoni paprika apróra vágva
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 250 milliliter pizzaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 pirospaprika apróra vágva
  • 2 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál olasz fűszer
  • 1/4 teáskanál pirospaprika pehely
  • 1 liter csirke alaplé
  • 800 gramm kockára vágott paradicsom, vagy paradicsomkonzerv
  • 200 gramm mozzarella sajt

Így készül

  1. Egy fazékban olajon futtassuk meg a kolbászt, a pepperonit, a hagymát a fokhagymát és a pirospaprikát addig, amíg a zöldségek megpuhulnak, a kolbász pedig színt kap.
  2. Adjuk hozzá a paradicsomot, fűszerezzük és főzzük össze az egészet.
  3. Adjuk hozzá az alaplevet és a pizzaszószt.
  4. Óvatosan forraljuk fel az egészet, majd csökkentsük a hőfokot, és hagyjuk 10 percig főni A végén pedig szórjunk a tetejére a reszelt mozzarella sajtot, és már tálalhatjuk is a kreatív újdonságot!

Szerző: Pál Gábor
Címlapfotó: Fusco Studio / Unsplash