Az 5 legtüneményesebb karácsonyi vásár idén

2022. október 25.

Karácsonyi vásár miatt talán kevesebben kirándulnak Olaszországba, pedig nagyon is érdemes. Ott rendezik többek között az egyik legrégebbit a világon.

A brit utazni vágyókat útbaigazító oldal, a wanderlust.co.uk állította össze az 5 legjobb olaszországi karácsonyi vásár listáját.

Passirio folyó, Merano

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Traveller Lilly (@traveller_lilly) által megosztott bejegyzés

Dél-Tirol, folyópart, évszázados házak. Ilyen kulisszák között szinte képtelenség nem lélegzetelállító karácsonyi vásárt rendezni. A kézműves bódék között (kevésbé forgalmas időben) akár lovaskocsin is végig lehet menni.
Nyitva tartás: 2022.11.25-2023.01.06.

Piazza Navona, Róma

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Feather Pen (@featherpenblog) által megosztott bejegyzés

Az olasz főváros egyik leghíresebb tere sem maradhat ki a karácsonyból. Az édességet kedvelőknek mindenképpen ajánlott, nagy a választék a bódékban. A programválaszték is színes, mutatványosok, művészek váltják egymást a különböző attrakcióikkal.
Nyitva tartás: 2022.12.01-2023.01.06.

Piazza Castello, Milánó

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sonia Santiangeli (@soniasantiangeli) által megosztott bejegyzés

Milánóban híres arról, hogy a téli időszakban szinte minden utcasarokra jut egy karácsonyi vásár. A Piazza Castellón szervezettnek a gyökerei egészen 1510-ig nyúlnak vissza. Közel 400 bódét építenek fel a téren, szinte nincs olyan, amit ne lehetne ott megkapni. Ennek a vásárnak egy baja van: mindössze 4 napig tart.
Nyitva tartás: 2022.12.07-10.

Piazza Walther, Bolzano

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Odeta Kizytė (@odeta_kizyte) által megosztott bejegyzés

A milánói a legrégebbi, a bolzanoi pedig a legnagyobb karácsonyi vásár Olaszországban. Gyakorlatilag az egész középkori városrészt feldíszítik az árusok, fényfüzérek, karácsonyfák. Nagyon jó itt a forralt bor is!
Nyitva tartás: 2022.11.25-2023.01.06.

Piazza Santa Croce, Firenze

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

David Charnes (@charnestours) által megosztott bejegyzés

Érdekes módon a német Heidelberg városka erős hatással van a firenzei karácsonyi vásárra. A hasonló dizájn mellett német kézműves termékekkel is találkozni az olasz városban. Amíg a felnőttek boroznak, a gyerekek a ringlispílt élvezhetik.
Nyitva tartás: november végétől december végéig

Címlapfotó: freestocks / Unsplash