Világújdonság a szemünk előtt: liftben nyílik kávézó!

2023. január 08.

Két személy, egy asztal és isteni kávé: ezt kínálja a 2023 áprilisában nyíló kávézó. Ehhez fogható még tényleg nem született.

Christian Taussnak mára a hobbija lett a foglalkozása. Az osztrák fiatalember több, mint 10 éve kezdett liftkabinokat gyűjteni, amikből aztán létrehozta a bécsi liftmúzeumot (Wiener Aufzugsmuseum). Különösen az 1914 előtt készült, régóta használaton kívül levő személyi felvonók érdeklik. A kiállítás jelentős részét ezek képezik.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Christian (@wieneraufzugmuseum) által megosztott bejegyzés

A szerelem és a vállalkozás hamarosan szintet lép. Tauss már javában dolgozik a bécsi kávézó létrehozásán, ahol a vendégek liftkabinban ülve fogyaszthatják majd el a kávéjukat. Természetesen a liftek csak egyfajta „magánteremként” (boxként, szeparéként – kinek mi tetszik) szolgálnak majd, egyáltalán nem fognak mozogni. A nyitást áprilisra tervezik, de az építkezéssel párhuzamosan már fut egy pilotprojekt. Tauss a gyűjteménye egyik darabját, az 1908-as szecessziós fülkét kölcsönadta a szintén Bécsben működő Café Cometnek. A „Wiener Aufzug Café” 2023 áprilisi nyitására már ez is vissza fog kerülni „eredeti rendeltetési helyére”. Így összesen három darab kétszemélyes kabin és egy darabka páternoszter várja majd az érdeklődőket a császárváros 4. kerületében.

Címlapfotó: Waldemar Brandt / Unsplash