Lélegzetelállító kávézót nyitott a világ egyik leghíresebb divatháza

2023. április 15.

A kávézó egy 200 éves cukrászdát mintáz és persze a márka arculati elemei is helyet kaptak benne.

A Prada divatház megnyitotta a Prada Caffè-t a Harrods luxusáruházban. A belső tereket a márka jellegzetes zöld színárnyalata borítja, az egész kialakítás Milánó egyik leghíresebb cukrászdájának hangulatát tükrözi. A londoni Hans Road sarkán található Prada Caffè-t egy mentazöld színű, rácsos bejáraton keresztül lehet megközelíteni, amely kiegészíti a Harrods Edward-korabeli barokk terrakotta homlokzatát – írja a Deezen.

A pop-up kávézó belseje az 1824-ben megnyitott Pasticceria Marchesi belső terét idézi. Az előkép milánói cukrászda hasonló halványzöld belső terekkel rendelkezik, ezekhez zöld bársony kárpitozású puha bútorok társulnak.

A Prada Caffè-ban a falakat, a mennyezetet és a bútorokat a Prada-zöldnek nevezett mentazöld színnel festették ki, az árnyalat az idők során márka jelképévé vált.

A kávézó bejáratánál található egy nagyméretű márványpult, amelynek alját egy kavicsos burkolat díszíti és amelyen a Prada exkluzív péksüteményeit helyezték el.

A helyiség padlóját fekete-fehér kockás padlólapokkal burkolták, a milánói Galleria Vittorio Emanuele II-ben található Prada butik padlójára utalva. Virágos domborművek és díszlécek borítják a kávézó falait és mennyezetét, ez a világszerte megtalálható hagyományos Prada üzletek megjelenésére hajaz.

A kávézó hátsó részében egy félreeső helyiségre bukkanhatnak az odalátogatók. Itt zöld bársony ülőfülkék veszik körül a teret dekoratív, virágos domborműves falak alatt.

Az étkészletet, csészéket kifejezetten a kávézó számára választották ki. A kollekció a kék színű porcelántól kezdve az ősi keladoni kerámia által inspirált és kontrasztos fekete vonalakkal díszített japán porcelánon át a fúvott üvegből készült kristályedényekig terjed.

A fúvott üvegedényekhez ezüst étkészlet tartozik, benne a Prada gravírozott márkajelzésével, és a brand háromszög alakú logójával. Fontos információ, hogy a kávézó 2024 januárjáig marad a Harrodsban.

Címlapfotó: Nathan Dumlao / Unsplash