Siessünk! Július 28-án végleg bezár az egyik leghíresebb magyar étterem

2024. július 05.

Az ország egyik legjobb konyháját vezették, kiváló süteményeik is voltak és a Balatonon is nyitottak egy éttermet. Utóbbi továbbra is üzemelni fog.

2024. július 3-án az alábbi poszt került ki a budapesti Laurel étterem közösségi oldalára.

„Sziasztok!

Ez a posztunk most nagyon nehezen íródott…

Már 5 éve annak, hogy megnyitotta kapuit a Laurel a Kertész utcában. 5 éve csillogó szemmel és a tőlünk telhető legnagyobb lelkesedéssel és munkával nyitottuk meg az éttermet. Rengeteg magasságot és mélységet átéltünk ez idő alatt, átvészeltük a Covid-ot, összetartottuk a csapatot, volt, hogy több száz gourmet dobozt csomagoltunk és szállítottunk házhoz a pandémia alatt, működtünk lakásétteremként, részt vettünk számos fesztiválon, megjártuk Erdélyt és ott is feledhetetlen gasztronómiai kalandjaink voltak, valamint lett egy testvéréttermünk, a Csopaki Resti, olykor pedig Sütiboltként is működtünk.

Sokat tanultunk, fejlődtünk, küzdöttünk az elmúlt években. Minden, amit ki lehet hozni a Laurelből, azt büszkén mondjuk, hogy kihoztuk és megvalósítottuk, és bár nehéz szívvel, de úgy döntöttünk, hogy a Laurel története itt, a Kertész utcában most véget ér.

De hogy jó dolgokat is mondjunk: hamarosan érkezünk új hírekkel, hogy merre, hogyan tovább gondolkodunk a vendéglátásban, mert terveink és megvalósulásra váró álmaink továbbra is vannak. A Csopaki Restit pedig továbbra is üzemeltetjük, rendületlenül megyünk vele tovább, Bence mindenkit vár szeretettel!

Ezzel az utolsó fotóval szeretnénk most elbúcsúzni tőletek és megköszönni azt a sok pillanatot, amit veletek közösen éltünk meg. Hálásak vagyunk a sok kedves szóért, amit az évek során kaptunk, valamint köszönjük, hogy ennyien jártatok és ünnepeltetek nálunk, vagy hogy csak “úgy” beugrottatok hozzánk egy jót vacsorázni. Igazán megtisztelő volt minden perc, amit nálunk töltöttetek.

A lámpát most lekapcsoljuk.

Gyertek, foglaljatok az utolsó heteinkre, találkozzunk még egyszer így, ebben az felállásban július 28-ig!”

A budapesti fine dining éttermet 2019-ben nyitotta Báthory Gergely. Konyhája hamar a legjobbak közé repítette a Laurelt, egyéb szakmai díjak mellett 2023-ban Michelin-ajánlást kapott. 2023 ősze óta Szabó Dávid vezette a konyhát, a desszertekért az ország egyik legtehetségesebb cukrásza, Ötvös Zsuzsi felelt. Mint írják, a Kertész utcai egység meg, a Csopaki Resti folytatja pályafutását.

Címlapfotó: Tim Mossholder / Unsplash