Borvacsora sorozat indul a Hard Rock Budapest Sessions éttermében

2022. október 20.

Ínyenc borvacsora sorozat indul a főváros szívében található legzeneibb szálloda, a Hard Rock Hotel Budapest Sessions éttermében. Az október 21-én, pénteken kezdődő, majd november 18-án és december 9-én is folytatódó vacsoraesteken Európa és Dél-Amerika legkülönlegesebb borai kerülnek terítékre.

Öt fogásos menüvel és az egyes ételek aromáit, harmóniáit tökéletesen kidomborító exkluzív borpárosításokkal startol október 21-én, pénteken a Hard Rock Hotel Budapest Sessions éttermének legújabb, három alkalmas rendezvénysorozata, a Wine Riffs borvacsora. Az esték folyamán többek között Olaszország, Németország, Portugália és Argentína borkülönlegességeinek köszönhetően, Bálint László borakadémikus, a Radovin borkereskedés képviselőjének történetei és magyarázatai által nyerhetünk betekintést a világ borainak sokszínű ízvilágába. A gondosan összeállított menüsor elemeihez ráadásul zenei kíséret is társul majd, biztosítva a felejthetetlen és hamisíthatatlan Hard Rock élményt.

„A borpárosítások kiválasztásakor mindig a felszolgált fogásokkal alkotott harmóniák megtalálása a legfontosabb. Éppen ezért minden egyes menüsor megkomponálása újabb és újabb, megannyi kísérletezéssel, kóstolással fűszerezett kihívás. A Wine Riffs fogásokat ráadásul úgy állítottuk össze, hogy összekapcsolódjanak a zene hallgatásával és befogadásával. Az ételek, a dallamok és a zamatos borok így együtt sodornak majd bele minket ebbe a szédítő kulináris utazásába. Elvégre életünk kulcsfontosságú pillanataira is ízekről, illatokról és zenékről emlékezünk” – mondta az eseménysorozat borszakértője, Bálint László.

Borvacsora & roll

A borvacsora üdvözlő falatokkal és PINKTOBER lévén, egy igazi rózsaszín proseccoval indul majd. Ezt a párosítást többek közt azoknak az erőteljes és ikonikus nőknek dedikálták, akiknek memorabiliái a Hard Rock Hotel Budapestet is díszítik. Az előétel pedig a budapesti Broadway aranyló fényei előtt hivatott tisztelegni. A Jailbreak, avagy Börtönszökés névre keresztelt első főételt Bródy János, a hatvanas években a kormányt és a rendőrséget kritizáló zenéje miatt börtönbe zárt magyar énekes története ihlette. Az ehhez összeállított lejátszási lista tele van lázadók, tiltakozó énekesek és bajkeverők dalaival. Ezzel szemben a második fogás a klasszikus ételek és a zenetörténeti óriások örökzöld dalainak egyszerre merész és lágy kombinációja. A szervezők úgy tervezték meg, hogy beszélgetésre inspiráljon egy gyengén megvilágított szobában. Végül, de közel sem utolsó sorban, az égetett mák mérange-zsal és csokoládé morzsával tálalt szilva-alma tart, a világ egyik első portói borával karöltve teszi fel a pontot arra a bizonyos i-re.

„Nap mint nap arra törekszünk, hogy exkluzív programokkal, ajánlatokkal tegyük még emlékezetesebbé vendégeink nálunk töltött óráit, napjait. Ezen a három estén Sessions bisztrónkban az egyes fogásokat és borokat válogatott zenei kísérettel fűszerezzük. A Radovin borkereskedés borszakértőjének vezetésével egyszerre kalauzoljuk őket végig egy kulináris és kulturális utazáson” – mondta Jakab Gábor, a Hard Rock Hotel Budapest szállodaigazgatója.

A borvacsorákon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, részletek és további információk az alábbi a Hard Rock Budapest Sessions oldalán olvashatók.

Címlapfotó: Hard Rock Hotel Budapest