Aggódhatunk? Eladó a 170 éves legendás hercegi kocsma

2023. február 17.

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, akik az 1850-ben nyitott híres kocsma tulajdonosa szeretne lenni.

Akit valaha is vonzott egy kicsit a kocsmáros lét, és elképzelte, ahogy a bárpult mögül kihajolva bölcsességeket osztogat a törzsvendégeknek, annak most jó hírünk van! Lecsaphat ugyanis egy 170 éves, ikonikus kocsmára London központjában. Persze csak akkor, ha van hozzá 10 millió fontja, azaz körülbelül 4,5 milliárd forintja.

A Covent Gardenben, a Drury Lane-en található történelmi kocsma, a The Prince of Wales (magyarul: Wales hercege) eladóvá vált – tudatja a Time Out. Az öt emelet magas, 8 ezer négyzetméteres épület 1850 óta működik kocsmaként. A hatalmas ingatlan alagsori pincéből, földszintből és további három emeletből áll. Két bárral, rengeteg ülőhellyel, konyhával és irodával rendelkezik. A kocsma fölött egy lakás is található, konyhával, nappalival, fürdőszobával, külön bejáratú WC-vel és négy kétágyas hálószobával.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

FRANCESCO MARIA MUSOTTO (@francesco_maria_musotto) által megosztott bejegyzés

Bár az épület nem áll műemléki védettség alatt, a Covent Garden Conservation Area (azaz védett terület) részén található. A Savills az ingatlanlistán a Prince of Wales eladását úgy jellemzi, mint „rendkívül ritka lehetőség, ha szeretnénk egy trófeával felérő kocsma befektetéshez jutni”. A kocsmát jelenleg a Greene King üzemelteti, de az üzlet az eladás előtt és után is a megszokott módon működik majd tovább.

Ha még ezek után is fennáll a kocsmáros lét utáni vágyunk, itt a kihagyhatatlan lehetőség! Az se búsuljon, aki kocsmát szeretne, de nagyságrendekkel kevesebb pénz áll a rendelkezésére. Még mindig eladó a régi magyar borozó, amit nemrég mutattunk meg.

Címlapfotó: Amie Johnson / Unsplash