Micsoda hír! Újranyit a legendás magyar étterem

2023. április 01.

A 2021-ben bezárt étterem Facebook-oldalán egy igazán reménykeltő hírrel örvendeztette meg a közönséget.

„Minden kedves Olimpia Vendéglő – Hivatalos oldal -t kedvelő követőnk szíves figyelmébe szeretnénk ajánlani Garai Ádám április 12.- én nyíló éttermét. Az AHIRU az Olimpia Vendéglő reinkarnációja! Ugyanaz a lélek egy másik testben, egészen egyedi környezet és sok-sok Olimpiás arc.”

Ezzel a rövid, de annál jobb hírrel találhatta szembe magát mindenki, aki a napokban felment az egykori Olimpia vendéglő Facebook-oldalára. A 2021-ben bezárt étterem valóságos kultuszhellyé nőtte ki magát működése alatt. A Kelet pályaudvar mellett található Alpár utcában Takács Lajos alapította az egységet 2008-ban.

Olyan koncepciót valósított meg, ami akkor Magyarországon nem létezett. Akárcsak egy francia kisváros vendéglőjében, minden nap új étlap volt új ételekkel. A menü attól függött, mit talált reggel a séf a piacon, vagy mit tudott előző nap berendelni.

Takács Lajos 5 évig vitte az éttermet, 2013-ban adta át a stafétát Ádám Csabának, aki méltó módon folytatta a munkát. A Olimpia Vendéglő az utolsó 2021-es évében is 87 pontot kapott az ismert hazai étteremkalauztól, amivel a 19. helyet szerezte meg. Az állandó munkaerőhiány, valamint a covid okozta két bizonytalan év miatt viszont elfogyott az ambíció, így az év utolsó napján lehúzták a rolót. Most azonban úgy tűnik, áprilisban egy új fejezet kezdődik az egykori Olimpia csapatának életében!

Címlapfotó: Tim Mossholder / Unsplash