5 sörös trend, ami meghatározza 2025-öt
2025-ben a sör nem annyira az alkoholról, valamint a maláta és a komló ízéről fog szólni.
A The Drinks Business több különböző elemzés alapján állította össze 2025 legfontosabb sörös trendjeit – ezeket mutatjuk most be.
A cseh sör növekvő népszerűsége
A világszerte leggyakrabban fogyasztott, tömeggyártott lagerek mellett egyre nagyobb figyelem irányul a pilsnerekre. Bár a klasszikus cseh sörtípusnak eddig is rengeteg rajongója volt, úgy tűnik, 2025-ben még többen lesznek kíváncsiak a lagernél picivel tartalmasabb, karakteresebb típusra.
Gyümölcsízű sörök
Az előrejelzések szerint a következő öt évben a gyümölcsízesítésű sörök minden eddiginél népszerűbbek lesznek. A kereslet nem meglepő módon leginkább a meggyes sörök esetében növekszik, de a málnaízű változatok is nagyon népszerűek.
Helyi sörök
A kisebb sörfőzdék elsősorban a telephelyükhöz közelebbi fogyasztói bázisra összpontosítanak, és kevésbé foglalkoznak az országos és nemzetközi terjeszkedéssel. A „csak a helyieknek szánt” sörök egyre népszerűbbek, ez a trend pedig 2025-ben tovább folytatódik.
Édességízesítésű sör
Világszerte, különösen az Egyesült Államokban egyre nagyobb teret hódítanak az édességízű sörök. 2025-ben várhatóan minden eddiginél több sörfőzde dob majd piacra vattacukor vagy gumicukor ízesítésű változatokat. A trend azonban itt nem áll meg, hiszen egyre többen kísérleteznek csokoládés vagy épp mogyoróvajas sörökkel is. Ez világszerte lehetőséget kínál arra, hogy az édességipari márkák tulajdonosai elkezdjenek együttműködni a sörfőzdékkel.
Egészségesebb sörök
A friss jelentések szerint egyre felkapottabbak azok a sörök is, amelyek az alkoholfogyasztás helyett konkrét egészségügyi előnyöket ígérnek. Ilyenek például azok az alkoholmentes alternatívák, amelyekbe vitaminokat, elektrolitokat, ásványi anyagokat vagy épp antioxidánsokat is kevernek a gyártók.
Címlapfotó: Jon Parry / Unsplash