Magyarországon nyit éttermet a világsztár!

2024. március 07.

Azt is elárulta, világhírű filmek hangulatát szeretné megidézni az új helyen.

Budapest belvárosában, a Dorottya utcában található Dorothea Hotelben nyit éttermet Dani Garcia, a világ egyik leghíresebb séfje. A Hotel Dorothea ötcsillagos szálloda üzemeltetője a Marriott International az Autograph Collection Hotels márka alatt. A 216 szobás ötcsillagos luxusszállodában a spanyol séf két éttermet is nyit Bibo és Aleli néven. Ezzel Dani García a jelenlegi – 12 márka alatt 20 étteremből álló – a nemzetközi portfóliója újabb két étteremmel bővül. A Bibo és Aleli márkából az előbbi a spanyol lokációkon túl eddig csak Londonban és Dohában volt jelen. A magyar fővárosban nyíló egység mindössze a hetedik lesz a világon.

Garcia étteremláncának saját oldala, a grupodanigarcia.com szerint a Budapesten hamarosan nyitó Aleli az autentikus olasz konyha képviselője. „Az Aleli egy kis darab Itália, amit Fellini Az édes élet című filmje vagy éppen Paolo Sorrentino A nagy szépség című mozija inspirált” – olvasható az oldalon.

Dani Garcia egy rekorddal is büszkélkedhet. 1998 és 2004 között a spanyolországi Andalúziában található Tragabuches étterem séfje volt. 25 éves volt, amikor a hely megkapta az első Michelin-csillagát. Ezzel Garcia lett a világ legfiatalabb séfje, akinek köszönhetően egy étterem megkapta a Michelin-csillagot. Ráadásul az Andalúz tartománynak is ez lett az első csillaga. Garcia karrierje során eddig három Michelin-csillagot szerzett.

Címlapfotó: Mika Baumeister / Unsplash