Négy nap a bor és zene bűvöletében – Vár a Jazzy Fesztivál!

2024. április 10.

40 borászat, valamint hazai és külföldi zenei fellépők, gasztrokiállítók egész sora várja az érdeklődőket.

Május 17-20. között visszatér a Jazzy Fesztivál, a Jazzy Rádió többnapos zenei fesztiválja. Idén négy napon keresztül három színpadon lépnek fel egymást váltva hazai és külföldi előadók, akik a jazz, funk, soul stílus képviselőiként táncoltatják meg a jazz zene szerelmeseit. 

kivilágított épület a sötétben, a Momkult épülete
Fotó: Jazzy Fesztivál

A MOMKult udvarában és a Sirály sétányon már 14 órától elkezdődnek a hazai jazzszíntér szereplőinek koncertjei. Pénteken fellép a Ladánybene 27, Boggie, a Los Orangutanes és Sena Dagadub. Szombat délutántól a Melody Maker, Éliás Gyula, Temesi Berci és barátai, Áron feat Szakonyi Milán zenéjét élvezheti a közönség. Vasárnap az Anima Sound System, Zolbert és Belau szolgáltatják a dallamokat. Végül hétfőn a Sárik Péter trió és Falusi Mariann, Barabás Lőrinc, a Stinky Bugs és Ruby Harlem fellépése teszi teljessé a fesztivált. A sétálójegy megváltásával a fesztivál külső területén lehet hallgatni a koncerteket, miközben a foodtruckok és pincészetek hívnak mindenkit gasztronómiai kalandra.

emberek állnak egy kocsi előtt
PASO Fotó: Jazzy Fesztivál

Mindegyik napon egy-egy nemzetközi nagyágyú zárja az estét a MOMKult koncerttermében. Pénteken a PASO és a világhírű brit csapat, Matt Bianco koncertjén bulizhat a fesztivál közönsége. Szombaton Takács Nikolas koncertje után a francia nu jazz formáció, az Electro Deluxe vegyíti a soul, a funky, a swing, és a hip-hop elemeit a színpadon. Hétfőn Dés László és a holland soul énekesnő Sharon Kovacs lép fel.

emberek állnak a szabadban
Electro Deluxe Fotó: Jazzy Fesztivál

A kinti koncerteket Magyarország legjobb borászatainak kínálata mellett élvezhetjük. A standoknál bárki megkóstolhatja a Felső-Pannon borrégió, a Balaton borrégió, a Felső-Magyarország borrégió, a Pannon borrégió és a Tokaji borrégió képviselőinek nedűit. Több mint 40 borászat közül választhatnak a sétálójegyes vendégek.

A MOMKult koncerttermében lévő programjaira és a kinti részre külön kell jegyet váltani. A kombinált jeggyel viszont a fesztivál teljes területe látogatható.

Május 17-20. között a MOMKult és a Sirály sétány teljes területe a jazz és bor találkozóhelyévé változik, ahol mindenkit vár a Jazzy Fesztivál.

(promóció)
Címlapfotó: Jazzy Fesztivál