Szuper áron vásárolható most meg a Champion-díjas magyar pezsgő

2023. július 17.

Az egyik legrangosabb borversenyen kategóriagyőztes magyar pezsgő egész júliusban kedvezményes áron vásárolható meg.

A Vinagora Magyarország egyik legrangosabb borversenye. Aranyérmet kapni az elismert nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűriből dicsőség. Még ennél is nagyobb elismerés a Vinagora Champion díj.

A Champion győztesek a fehér, rosé és vörös kategóriákban csak a száraz borok közül, a pezsgő kategóriában pedig csak a tradicionális eljárással készült, brut tételek közül kerülhetnek ki. A bírálók – pontosabban a bizottságok elnökei – a Champion-díjas borokat a legalább aranyérmet szerzett, ezen belül is az 5-5 legmagasabb pontszámot elért tételek közül választják ki párhuzamos vakkóstolással a verseny utolsó napján.

A Champion-díj tehát egyenlő az adott kategória abszolút első helyével. Pezsgő kategóriában ez idén a somlói Fehérvári borbirtoknak jött össze a Brut Pezsgővel.

pezsgősüveg vödörben
Fotó: Talabér Géza

Fehérvári borbirtok Brut Pezsgő

A klasszikus chardonnay és pinot noir mellett a helyi fajták, a juhfark és a furmint több mint 40%-ot képviselnek. A kecses pezsgőspohárban a gyöngyfűzérek apró buborékokból fűződnek össze, a gazdag és olvadékony szén-dioxid-tartalom a szájban is örömöt nyújt. A tizennyolc hónapos érlelésnek köszönhetően illatában és ízében is megjelenik az autolizált karakter. A kekszes, kenyérhéjra emlékeztető pezsgő ízében finoman vajas, citromos, almás, sőt még egy kis somlói mineralitás is gazdagítja a felfedezhető élményeket.

Szinte természetes, hogy a szóban forgó Fehérvári pezsgő bekerült a Vince Summer Edition nyári borválogatásba. Ez azért jó hír, mert így nagy kedvezménnyel juthatunk ehhez a kiváló tételhez. A Vince Summer Edition A borcsomag (amiben a kiváló magyar pezsgő mellett egy Szekretár és egy Jammertal tétel is található) borainak összértéke 14 885 forint, ám kedvezményesen 11 990 forintért megvásárolható. Ráadásul minden borcsomag mellé ajándék Vince Magazint is küldünk. Érdemes sietni, az akció és a kedvezmény csak júliusban érvényes. Az alábbi képre/szövegre kattintva megrendelhető a borcsomag és hamarosan érkezik is házhoz szállítással.

https://vince.hu/termek/summer-edition-a/

Címlapfotó: Talabér Géza