A 10 legjobb rántott húsos étterem a rántott hús fővárosában

2023. szeptember 01.

A rántott hús a magyarok egyik kedvenc étele. Mutatjuk, melyik éttermekben nem fogunk csalódni, ha ezt rendeljük.

A rántott hús a magyarok egyik kedvenc étele, Ausztria pedig az egyik kedvenc úti célja. A vezető osztrák gasztronómiai újság, a Falstaff minden évben megszavaztatja olvasóit a leghíresebb osztrák étellel kapcsolatban. Évről-évre arra keresik a választ, hol a legfinomabb szerintük a borjú bécsi, vagyis a bécsi szelet (vagyis a borjúhúsból készített rántott hús – ami egyébként valószínűleg olasz közvetítéssel a móroktól érkezett a császárvárosba).

Bécsben illetve az összes tartományban (Bundeslandban) külön győztest hirdetnek. A szavazás két lépcsőben zajlik. Első körben bárki beküldheti a saját javaslatát. A 10 legtöbb nevezést kapott étteremre lehet már csak szavazni a második körben. Két hétig lehet online leadni a voksokat, utána hirdetnek győztest a második körbe jutott tízből.

A magyarokat talán a bécsi „lelőhelyek” érintik a leginkább, ezért ott mind a 10, a szűkített listára bekerült éttermet közöljük.

10 bécsi étterem, ahol a legjobb a rántott hús

  1. Plachutta 22%
  2. Hotel Sacher 14%
  3. Meissl & Schadn 8%
  4. Pichlmaiers zum Herkner 4%
  5. Zum schwarzen Kameel 2%
  6. Figlmüller 2%
  7. Der Stasta 2%
  8. Meixners Gewirtschaft 2%
  9. Meierei Steirereck 1%
  10. Gasthaus Zu den 3 Hacken 1%

Természetesen sok népszerű kirándulóhely van Ausztrián belül, így érdemes egy pillantást vetni az egyes tartományok győzteseire is.

Legjobb borjú bécsizős helyek tartományonként

Címlapfotó: Lisa Gageler / Unsplash