A 10 legjobb rántott húsos étterem a rántott hús fővárosában
A rántott hús a magyarok egyik kedvenc étele. Mutatjuk, melyik éttermekben nem fogunk csalódni, ha ezt rendeljük.
A rántott hús a magyarok egyik kedvenc étele, Ausztria pedig az egyik kedvenc úti célja. A vezető osztrák gasztronómiai újság, a Falstaff minden évben megszavaztatja olvasóit a leghíresebb osztrák étellel kapcsolatban. Évről-évre arra keresik a választ, hol a legfinomabb szerintük a borjú bécsi, vagyis a bécsi szelet (vagyis a borjúhúsból készített rántott hús – ami egyébként valószínűleg olasz közvetítéssel a móroktól érkezett a császárvárosba).
Bécsben illetve az összes tartományban (Bundeslandban) külön győztest hirdetnek. A szavazás két lépcsőben zajlik. Első körben bárki beküldheti a saját javaslatát. A 10 legtöbb nevezést kapott étteremre lehet már csak szavazni a második körben. Két hétig lehet online leadni a voksokat, utána hirdetnek győztest a második körbe jutott tízből.
A magyarokat talán a bécsi „lelőhelyek” érintik a leginkább, ezért ott mind a 10, a szűkített listára bekerült éttermet közöljük.
10 bécsi étterem, ahol a legjobb a rántott hús
- Plachutta 22%
- Hotel Sacher 14%
- Meissl & Schadn 8%
- Pichlmaiers zum Herkner 4%
- Zum schwarzen Kameel 2%
- Figlmüller 2%
- Der Stasta 2%
- Meixners Gewirtschaft 2%
- Meierei Steirereck 1%
- Gasthaus Zu den 3 Hacken 1%
Természetesen sok népszerű kirándulóhely van Ausztrián belül, így érdemes egy pillantást vetni az egyes tartományok győzteseire is.
Legjobb borjú bécsizős helyek tartományonként
- Bécs: Plachutta
- Burgenland: Gasthaus Rausch, Jois
- Niederösterreich: Restaurant Langer, Erlauf
- Oberösterreich: Gasthaus Notmühle, Katzgraben
- Salzburg: Hotel Sacher, Salzburg
- Steiermark: Steirereck am Pogusch, Pogusch
- Kärnten: Tschebull am Faakersee, Villach
- Tirol: Das Grubers, Angerberg
- Vorarlberg: Schneggarei, Lech
Címlapfotó: Lisa Gageler / Unsplash