5 budapesti bár, ahol társasjátékozni is lehet

2022. október 10.

Iszogatás és társasjáték: szuper közös program baráti és leánybúcsúztató társaságoknak egyaránt. A társasjátékos helyek a szolgáltatások széles választékával várnak, biztos, hogy megtalálod a neked legjobbat.

A társasjátékozás, mint közös időtöltés, reneszánszát éli az egész világon. Egyre több hely nyílik Budapesten és az országban egyaránt, ahol egy sör, kávé vagy éppen szendvics mellett játszatni is lehet – saját társasjátékkal és „hozott áruval” egyaránt. Az alábbiakban 5 budapesti helyet mutatunk neked, ahol garantáltan szívesen látják a társasozni vágyókat.

1. Játsz/Ma (1053 Budapest, Reáltanoda utca 16.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Játsz/Ma Társasjáték Kávézó (@jatszma_tarsasjatek_kavezo) által megosztott bejegyzés

400 játék plusz játékbemutatók az Astoriától mindössze 3 perc sétára. Komolyabb melegkonyhai kínálatából választhatsz, ha megéheztél (tészták, sült édes burgonya, rántott hús, wrap), az itallap átlagos. A hely „specialitása” a 4-25 fő részére legénybúcsúra, születésnapra, vagy csak úgy kibérelhető VIP terem. A befizetendő 40 ezer forintért különtermet, 10 játékot, saját hűtőt, bele egy kezdő italcsomagot és igény esetén játékmestert is kaptok.

2. Társa’s Játék Bár (1137 Budapest, Katona József utca 21.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Társasjáték Bár (@tarsasjatekbar) által megosztott bejegyzés

A honlapon található lista szerint 200 játékból lehet választani. Alapból fix 6 fős asztalok vannak kialakítva, de ha előre szólsz, vagy zártkörű rendezvényt (például szülinapok) szervezel oda, akkor átrendezik a terepet. Ha meleget ennél, lepényekből választhatsz.

3. GameUp Pub (1066 Budapest, Zichy Jenő utca 4.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Game Up Pub (@gameup.pub) által megosztott bejegyzés

Bár a neve pub, inkább hasonlít egy hangulatos nappalira. Amit kínálnak: közel 300 játék, melegszendvicsek, kézműves sörök, napi akciók, csütörtöktől szombatig nyitva tartás hajnali 1 óráig. A játékdíj 500 forint, amit 2000 forint/fő fogyasztás esetén nem számítanak fel. Érdemes előre asztalt foglalni, nem túl nagy a hely.

4. Board Game Cafe (1094 Budapest, Ferenc körút 17.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Board Game Cafe Budapest (@boardgamecafebp) által megosztott bejegyzés

A Boráros térhez közel működő Board Game Caféban 900 játékot táraztak be (teljes lista fent van). Ha ez nem lenne elég, tematikus esteken, új játékok bemutatóján, prototípusok tesztjén is részt vehetsz. Minden megkezdett 3 óra után 700 forintot kell fizetni fejenként, ezért bármennyi játékkal játszhatsz. A szokásos rágcsálnivalókon és italokon túl melegszendvicsek, kencék, sütemények, forró csokik és kézműves sörök közül válogathatsz.

5. BarCraft Nyugati (1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 59.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szijártó Benjamin (@beni_myers) által megosztott bejegyzés

A BarCraft hálózatnak 3 „üzlete” működik Budapesten, egy-egy további pedig Debrecenben és Szegeden. A fővárosiak közül a legfrekventáltabb helyen a Nyugatinál működő egység van. Külön terem áll rendelkezésre az e-játékosoknak, a társasozni vágyók kisebb-nagyobb asztaloknál, sörpadoknál foglalhatnak helyet. 220 játékot lehet bérelni (500 Ft/fő áron), a lista fent van a honlapon, de emellett vihetsz sajátot is. A szokásos italkínálat mellett hosszú koktéllap, rágcsálnivaló és pizza várja a betérőket.

Címlapfotó: Christopher Paul High / Unsplash