Vince-nap Villányban: idén is változatos programok lesznek

2023. január 18.

Vince-nap a villányi szőlősgazdák számára is fontos. Évek óta színes programokkal várják erre az ünnepre az érdeklődőket. Így van ez 2023-ban is.

Vince napja (január 22.) rendkívül jeles nap a borászok és borkedvelők számára, ugyanis ezen a napon jósolják meg az őszi termés minőségét. A villányi szőlősgazdák életében is fontos szerepet játszanak a Vince napi szokások és hagyományok, egyik pincéből a másikba járva áldomásoznak, kóstolják egymás borait, a tőkékre Isten áldását kérik, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetnek a jó termés elősegítésére.

Az elmúlt évek hagyományait követve 2023. január 21-én is színes Vince napi programokkal várják Villányban az érdeklődőket! Reggel HORDÓS-, napközben DŰLŐJÁRÓ-, este pedig VACSORÁZÓ VINCE programok!

Vince-nap a dűlőben

Az egész tájat megmutató DŰLŐJÁRÓ VINCE programban busszal járjuk be a Villányi borvidéket és a hagyományos Vince napi áldomásban is részesülünk. A Dűlőjáró változatok több útvonalon érhetők el. A résztvevők felejthetetlen téli tájélményben, izgalmas játékokban, finom borokban és ínycsiklandó falatokban részesülnek.

Vince-nap a pincében

Ebben a programban megismerkedhetünk a forgalomban még nem található hordókban érlelődő borokkal.

Vacsorázó Vince

Az egész napos talpon állás után este több településen is a házigazdák VACSORÁZÓ VINCE programajánlataiból válogathatunk.

Részletes program a villanyiborvidek.hu oldalon érhető el.

Címlapfotó: manasesistvan / Shutterstock