Az 5 perces szósz, ami tényleg ételhez mindenhez illik

2023. szeptember 24.

A spanyol konyha titkos hőse ez a szósz. Könnyű elkészíteni, eláll a hűtőben és tényleg végtelen a felhasználási lehetőséinek száma.

A thekitchn mutatta be egyik cikkében a frissítő zöld mojo verdét. Ez a mártás tökéletes megmentője a lusta hétköznapoknak, miközben a már-már ünnepi grillpartikon is remekül megállja a helyét. A Kanári-szigetekről eredő szószt a hagyományos recept szerint korianderből, köményből, fokhagymából és olívaolajból készítik. Az alapanyagokat ehhez egy mozsárban törik össze. A friss, fokhagymás és élénkítően savanykás mojo verde a legjobb társa a grillezett, füstölt ételeknek, de pirítóson, krumplis ételeken vagy babos fogások mellé is kiváló választás. Ha szeretnénk, egy kis fehérbor segítségével még a húsok marinálásához is felhasználhatjuk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Barrafina (@barrafinalondon) által megosztott bejegyzés

Mojo verde szósz

Hozzávalók

  • 200g petrezselyem (kb. 2 közepes csokor)
  • 200g koriander (kb. 2 közepes csokor)
  • 30g snidling (kb. 1 csokor)
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 85ml extraszűz olívaolaj
  • 3ek sherry ecet
  • 2tk őrölt kömény
  • 1tk só

Így készül

  1. Vágjuk apróra a petrezselymet, a koriandert és a snidlinget és rakjuk bele őket a turmixgépbe vagy egy edénybe, amiben a botmixerrel tudunk dolgozni.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az olívaolajat, a sherry ecetet, a köményt és a sót.
  3. Addig dolgozzuk át a turmixgéppel / botmixerrel, amíg a masszának pestóhoz hasonló állaga nem lesz.

Címlapfotó: Aarón Blanco Tejedor / Unsplash