Az 5 perces szósz, ami tényleg ételhez mindenhez illik
A spanyol konyha titkos hőse ez a szósz. Könnyű elkészíteni, eláll a hűtőben és tényleg végtelen a felhasználási lehetőséinek száma.
A thekitchn mutatta be egyik cikkében a frissítő zöld mojo verdét. Ez a mártás tökéletes megmentője a lusta hétköznapoknak, miközben a már-már ünnepi grillpartikon is remekül megállja a helyét. A Kanári-szigetekről eredő szószt a hagyományos recept szerint korianderből, köményből, fokhagymából és olívaolajból készítik. Az alapanyagokat ehhez egy mozsárban törik össze. A friss, fokhagymás és élénkítően savanykás mojo verde a legjobb társa a grillezett, füstölt ételeknek, de pirítóson, krumplis ételeken vagy babos fogások mellé is kiváló választás. Ha szeretnénk, egy kis fehérbor segítségével még a húsok marinálásához is felhasználhatjuk.
Mojo verde szósz
Hozzávalók
- 200g petrezselyem (kb. 2 közepes csokor)
- 200g koriander (kb. 2 közepes csokor)
- 30g snidling (kb. 1 csokor)
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- 85ml extraszűz olívaolaj
- 3ek sherry ecet
- 2tk őrölt kömény
- 1tk só
Így készül
- Vágjuk apróra a petrezselymet, a koriandert és a snidlinget és rakjuk bele őket a turmixgépbe vagy egy edénybe, amiben a botmixerrel tudunk dolgozni.
- Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az olívaolajat, a sherry ecetet, a köményt és a sót.
- Addig dolgozzuk át a turmixgéppel / botmixerrel, amíg a masszának pestóhoz hasonló állaga nem lesz.
Címlapfotó: Aarón Blanco Tejedor / Unsplash