Balatoni ősz: szuper boros program novemberben

2022. november 03.

A 2022-es balatoni ősz egyik legizgalmasabb programjára kerül sor novemberben Balatonalmádiban.

A balatoni ősz is tartogat izgalmas programokat! A Bor és Piac magazin november elejére egy balatoni borokat bemutató sétáló borkóstolót és ezzel párhuzamosan egy két órás mesterkurzust szervez. A „bort mértékkel” – kulturált borfogyasztást és borkultúrát / borgasztronómiát népszerűsítő előadásokra is sor kerül nemzetközi kitekintéssel, hazai és külföldi szaktekintélyek részvételével. A mesterkurzuson foglalkoznak azzal, milyen válaszokat adhat a borász a klímaváltozás kihívásaira, továbbá a fenntarthatósággal, rezisztens szőlőfajtákkal és a biogazdálkodással kapcsolatos kérdések is napirendre kerülnek.

Az „Ősszel is Balaton” című rendezvényen bemutatkoznak az autentikus fajták (olaszrizling, kéknyelű, furmint, szürkebarát) 26 balatoni borászat részvételével.

A rendezvény időpontja: 2022. november 5. 15:00- 21:00

A mesterkurzus időpontja: 15:30 – 17: 30 között

Helyszíne: Pannónia Kulturális Központ Balatonalmádi, Városház tér 4.

Jegyeket elővételben kedvezményes áron október 27-ig tudnak venni: 3900 Ft.

A helyszín kiválóan megközelíthető a Balatonalmádi vasútállomástól kb. 3-5 perc sétával, így az esemény végén vonattal is hazautazhatnak. A jegyvásárlás regisztrációhoz kötött, amelyet az esemény bejegyzésnél tehetnek meg. Az első száz jelentkezőnek tudunk jegyet biztosítani a sétáló kóstolóra, a mesterkurzusra 40 jegy áll rendelkezésre.

További részletek, jegyvásárlás az esemény oldalán.

Címlapfotó: Matze Bob / Unsplash