A fagyasztott italok lehetnek a nyár új slágerei

2024. június 13.

Megérkezett a legmenőbb, leghűsítőbb nyári ital, egy felmérés szerint a fiatalok háromnegyede már ezt issza.

A fagyasztott koktélok egyelőre még nem kifejezetten elterjedtek, egy új trendnek köszönhetően viszont úgy tűnik, ez hamarosan megváltozik – írja a The Spirits Business. Az újság arra kereste a választ, mi lesz 2024-ben a legnépszerűbb nyári ital.

Idén áprilisban a Paragon Brands 2000 felnőttet kérdezett meg az Egyesült Királyságban, hogy megállapítsa, mely italokat választják majd a melegebb hónapokban. Az eredmények eléggé meglepőek. A britek csaknem negyede, egészen pontosan 24 százaléka az alkoholos jégkásákat jelölte meg a következő hónapok legkedveltebb italaként.

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók egyharmada az év melegebb hónapjaiban fagyasztott koktélt választana. 61 százalékuk kifejezetten úgy gondolja, hogy ez a változat üdítőbb és frissítőbb lenne, mint az eredeti módszerrel készült.

Úgy tűnik, hogy jellemzően a fiatalok részesítik előnyben a fagyasztott italokat. A Z-generációs (tehát 1995 és 2009 között született) fogyasztók közel fele (47%) azt állította, az alkoholos jégkása a kedvenc nyári itala. Közel háromnegyedük (74%) pedig bármikor fagyasztott koktélt választana a hagyományos változat helyett.

„Felmérésünk azt mutatja, hogy a britek jelenleg nem tudnak betelni a fagyasztott koktélokkal” – nyilatkozta Chris Jones, a Paragon Brands ügyvezető igazgatója. Az eredmények alapján valószínűleg csak idő kérdése, mikor terjednek el nálunk is a fagyasztott koktélok és az alkoholos jégkásák.

Címlapfotó: Rirri / Unsplash