Megtaláltuk a világ legviccesebb bornyitási módszerét

2024. április 13.

Ha a szabadban vagyunk és nincs nálunk dugóhúzó, akkor is megoldható a bornyitás.

Ha a szabadban vagyunk, és kinyitnánk egy üveg bort, de nincs nálunk dugóhúzó, egy váratlan eszközzel biztosan sikerrel járunk majd. A trükköt a Daily Meal újságírója mutatta be nemrég. Ezzel valóban nem lehetetlen feladat többé a bornyitás.

Ha kerékpárral kirándulunk, nagy valószínűséggel lesz nálunk hordozható biciklipumpa. Szinte hihetetlen, de ez az egyik legalkalmasabb eszköz egy palack bor kinyitására. Feltéve, hogy tű is van hozzá. Ha tiszta a pumpához tartozó tű, nyugodtan szúrjuk át a teljes parafadugón. Ha koszos, esetleg túl rövid, csak ékeljük be a dugó és az üveg szája közé. Ezután lassan kezdjünk el levegőt pumpálni a palackba.

A megnövekedett légnyomás hatására a dugóhúzó egy-két fújás után megemelkedik majd, így pedig könnyen kihúzhatjuk. Ezután egy tisztán felbontott palack bort élvezhetünk – a többi hasonló módszerre jellemző úszkáló parafadarabok nélkül. (Bár ennél a módszernél nem lesz rá szükség, egy korábbi cikkünkben arról is írtunk, mi a teendő, ha beleszakad a parafa a nyakba.)

Ha tetszik ez az elv, akár otthonra is beszerezhetünk speciális, a légnyomásnövelés elvén működő dugóhúzót. Léteznek ugyanis már ilyenek is.

Címlapfotó: Dave McDermott / Unsplash