Bor és desszert párosítás: ha ki akarod próbálni, itt a tökéletes alkalom

2022. október 07.

A Budapest Borfesztiválon kedvedre kísérletezhetsz Budapest egyik kedvenc desszertezőjének standjánál.

Háfra Kati, a Bolka Desszert Butik alapító-tulajdonosa a műszaki egyetemen szerzett mérnökdiplomát, de az utolsó két évben már elkezdett otthon sütögetni. Az igazi fordulatot az hozta el számára, amikor kapott egy bonbonkészítő formát. Innentől fogva nem volt megállás, autodidakta módon megtanulta a csokoládékészítés alapjait. Itthon kijárt minden létező tanfolyamot és iskolát, amit csak lehetett, majd Belgiumban is tanult csokoládékészítést. A Bolka Bonbon megnyitásához végül még a cukrászvégzettséget is megszerezte.

A Bolka Desszert Butik lassan 10 éve indult hódító útjára. A csokoládéba végtelenül szerelmes, süteményfüggő alapító tulajdonos aprócska műhelyében gyúrta össze alkotási vágyát a desszertek iránti szenvedélyével. A konyha igazi ékszerdoboz, melyben válogatott, prémium minőségű alapanyagokból macaronok, bonbonok, monodesszertek készülnek egészen családias hangulatban. A termékpaletta, akárcsak a műhely folyamatosan fejlődik, bővül.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bolka Bonbon (@bolkabonbon) által megosztott bejegyzés

A tulajdonos lelkes borfogyasztóként mind borokkal, mind párlatokkal sokat kísérletezik, és a mindennapi műhelymunka során is gyakran csempészi bele ezeket a termékekbe, melyeket aztán szívesen meg is kóstol.

Budapest Borfesztivál látogatóinak napjait a klasszikus Bolkaságok – macaronok és bonbonok mellett apró falat desszertek, pohárkrémek, borra hangolt finomságok édesítik meg, a kevésbé édesszájúak pedig a nagyanyáink konyháját idéző sós ropogósokat, tallért és pogácsákat találnak a kínálatban.

KERESD FEL A BOLKA DESSZERT BUTIKOT KEZEDBEN EGY POHÁR FINOM BORRAL A BUDAPEST BORFESZTIVÁL 46-OS STANDJÁN. GARANTÁLJUK, A MEGFELELŐ DESSZERT ÖSSZEKÓSTOLÁSA A BORRAL A FESZTIVÁL EGYIK CSÚCSPONTJÁT HOZZA EL SZÁMODRA.

(támogatott tartalom)
Címlapfotó: Chelsea Audibert / Unsplash