Jön! A 32. Budapest Borfesztivál

2023. augusztus 24.

A Budapest Borfesztivál idén számos újdonsággal, káprázatos kínálattal és hatalmas területtel várja a borkedvelő nagyközönséget.

A látogatók idén is elismert hazai borászatok változatos bor- és pezsgőkínálatából kóstolhatják meg a magyar borkultúra színe-javát. Díszvendégként Dél-Amerika mutatja be borainak és konyhájának jellegzetes íz- és aromajegyeit. Érdemes lesz kipróbálni egy latin temperamentummal fűszerezett Malbecet egy-egy tradicionális ételköltemény mellé.

Idén, először a Borfesztivál történetében megnyitja kapuit a Borkult – SPAR VIP sátor és a Mitiszol? Party VIP sátor a nagyközönség előtt, mely különleges élményeket és privilégiumokat nyújt a VIP karszalaggal rendelkező vendégeknek. Szintén az újdonságok körét bővíti a Sunday Brunch. Az utánozhatatlan hangulatban és környezetben elköltött fine dining falatozás élménye, kellemes élő zenei háttérrel.

Igazi kincsekre lehet bukkani a VinAgora Felfedezettek standjában. Egymás közvető két-két nap, összesen négy, a VinAgora Nemzetközi Borversenyen érmet vagy különdíjat nyert pincészet kap lehetőséget bemutatkozni a nagyközönség előtt.

A Budapest Borfesztivál különlegességei

Sokadik éve teszik még izgalmasabbá a kínálatot azok a borászatok, akik szeptemberi rendezvény lévén elhozzák közvetlen a szüret utáni újonnan elkészült boraikat, valamint kóstolhatóak az All-Starts program keretében azok a tételek is, amelyek magasan jegyzett nemzetközi megmérettetésen kimagaslóan szerepeltek az idei évben.

A Budapest Borfesztivál felállítja az évek óta népszerű interaktív sátrát, ahol játékos környezetben próbálhatják ki a látogatók, mennyire értenek a borokhoz. Aki végigmegy a VinAgora és a Kóstolom Borbár közösen megalkotott kvízkérdésein, kiderítheti, hogy vajon „kezdő borkostoló”, „haladó borfogyasztó” vagy „vérbeli borrajongó” szinten mozog a borok világában. A résztvevők kedves ajándékkal, emlékkel gazdagodnak a játék végén.

A borászatok húsz százaléka, most először vesz részt kiállítóként a fesztiválon, ezáltal jelentősen színesítve a felhozatalt. Évről, évre egyre több pincészet szeretne bekerülni a körforgásba és élvezni a rendezvényen való részvétel pozitív hozadékát a látogatók örömére is.

Gourmet élmények és egy csipet segítség

Három ember ül egy óriási székbe
Fotó: Borkultúra Kft.

A Budavári Palota egyik legszebb részén, a Habsburg-kapuval határos Halászó gyerekek teraszán kap ismét helyet az öt kivételes éttermet felvonultató Chef Market Gourmet Udvar. Az éttermeknél egy-egy fogást bor-étel párosításban is meg lehet majd kóstolni, mert hiszünk benne, hogy egy jó bor a megfelelő ízekkel társítva egyedülálló borélményt nyújthat. A pazar ételekhez a kiváló borválasztékot a Mitiszol? Wine & Champagne Bar szolgáltatja, mely organikus és natúr tételeivel, valamint habzóitalokkal lesz jelen.

A Borfesztivál idén változtat egy régi szokásán: a pénztárakhoz érkezve a látogatók a poharuk mellé nem kapják meg automatikusan a már jól ismert, elegáns, nyakba akasztható pohártartó szütyőt. Ezt a Máltai Manufaktúra Pont standjánál lehet egyszerűen elkérni. A standnál megcsodálhatók és megvásárolhatók lesznek a Máltai Manufaktúra további gyönyörű, szintén kézzel készült termékei is.

Vár mindenkit a SPAR Borplacc válogatott magyar borokkal, ahol minden harmadik elfogyasztott ital után, a negyedik ajándék! A kihagyhatatlan akciók mellett izgalmas pódiumbeszélgetések keretében a látogatók megtudhatják a hazai borászatok titkait, és alkalmuk lesz jobban megismerkedni a pezsgőkkel.

A Budapest Borfesztivál idén 26. alkalommal rendezi meg a Jótékonysági Borárverést, mely során a Magyar Máltai Szeretetszolgálat különböző projektjei megvalósulásához járul hozzá. A magyar borászok idén a Máltai tábor megrendezésére, egy 3 éve mellőzött célkitűzéshez gyűjtenek. Ezáltal a résztvevők, segítőikkel közösen fürdhetnek a magyar tengerben, vitorlázhatnak, kézműveskedhetnek, táncolhatnak és akár sportkocsikázhatnak.

Az őszi Jótékonysági Borárverésen tett felajánlások összegét a hetedik Máltai Ifjúsági Mozgássérült Tábor megvalósításához járul hozzá.

A Budapest Borfesztivál jegyei itt vásárolhatóak meg.

A Budapest Borfesztivál támogatója:

Címlapfotó és fotók: Borkultúra Kft.