Egy magyar város Európa 6. legjobb helye, ha kávéra vágyunk

2024. május 17.

Elkészítették a legjobb európai kávézó helyek „térképét”, egyik magyar város kiválóan szerepelt a teszten.

Az Ubuy e-kereskedelmi platform időről időre rangsorolja az európai nagyvárosokat valamilyen szempont szerint. Februárban például arról készítettek listát, hol a legjobb ünnepelni a Valentin-napot. Erről anno mi is beszámoltunk, az egyik magyar település ugyanis bekerült Európa 10 legvonzóbb Valentin-napi desztinációja közé.

Itt az Ubuy lista, ezúttal a kávé szerelmeseit szólítják meg vele. Európa fővárosait rangsorolták az alapján, mennyire fejlett az adott helyen a kávékultúra. Szempont volt többek között a kávézó és coffee shop jellegű egységek száma (és ezeknek a lakosságszámhoz viszonyított aránya), egy csésze kávé átlagos ára, de még az is, hogy mennyit süt a nap nyáron.

Örömhír, hogy megint felkerült a listára Budapest, ráadásul az előkelő 6. helyen. A magyar fővárosban a tesztelők összesen 260 kávézóra leltek, ezekben átlagosan 490 forintba kerül egy csésze kávé, ami a második legalacsonyabb érték a top10-ben. Hab a kávén, hogy nyáron Budapesten átlagosan 776 órát süt a nap, tehát jó eséllyel kint is elkortyolhatjuk kedvenc italunkat.

A legjobb 20 európai főváros listája

Fotó: Ubuy

CÍmlapfotó: Brooke Cagle / Unsplash