Idén 25 éves az egyik legkülönlegesebb magyar fesztivál, amit alig ismernek

2023. augusztus 08.

Ismét jön a fesztivál, ahol két falat vagy éppen zenehallgatás között csobbanni is lehet egyet.

Augusztus 18-20 között a Dél-Alföld egyik legszebb városában a boré a főszerep. Idén 25 éves a Csongrádi Borfesztivál, mely egy ízig-vérig nyárzáró kavalkád a Dél-Alföld egyik legszebb városában.

A Borfesztivál fontos esemény a helyiek életében is. Kiváló alkalom az elszármazott családtagok hazalátogatására és igazi közösségi eseményen vehet részt mindenki, aki ellátogat rá. A program helyszíne a város szívében, a régi Magyar Királyi Szálloda (ma Művelődési Központ és Városi Galéria) épülete előtt, a Szentháromság téri park ölelésében zajlik, ligetes árnyas környezetben. A fesztiválhangulat garantált, koncertek sora várja a közönséget.  A poptól kezdve az a’capellán át a garázsrockon keresztül, az operetten túl, a nóta és a népdal is szerepet kap. Garantáltan minden korosztály megtalálja a kedvére való rigmusokat. A kisgyermekes családokat mesejáték, vidámpark, arcfestés és kézműves vásár, ásványbörze várja.

Borfesztivál nem csak csongrádiakkal

A borfesztiválon nem csak a csongrádi borászok kínálják a finomabbnál finomabb tételeiket. A Tokaji, Dél-Balatoni, Hajós-Bajai, Kunsági és Mátrai borvidék is képviselteti magát legjobb boraival. A vendégek megkóstolhatják Csongrád város borát is! A pedig nem szereti a szőlőből készült bort, az talál magának nagyon finom gyümölcsökből készült, szinte desszertnek számító italokat. A „gasztroutca” kínálata is bőséges. A faszénen sült kolbászoktól, pácolt húsoktól kezdve a kürtőskalácson, lepényen, réteseken át minden finomság fellelhető és megehető. A „kallódó” felnőttek, felnőttmegőrzőben pihenhetnek, ahol különböző logikai és társasjátékokkal foglalhatják el magukat, ha éppen már megfáradtak a borok kóstolásába. Minden este utcabállal zárul a program, így a táncoslábú vendégek is kiszórakozhatják magukat a hajnalig tart a táncos mulatságon.

emberek mozaikképeken
Fotó: Csongrádi Borfesztivál

A Borfesztivál programjain való részvétel mellett a város még számos turisztikai látványossággal is várja az ideérkezőket. Megnézhetik a Belvárosban az autentikus Gyökér utcai, nádfedeles tájházat és azt is, hogyan éltek a századelőn a csongrádi kubikosok és halászok. A Körös-torok homok fövenye a strandolni vágyókat vonzhatja. A napimádóknak érdemes a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszodába is ellátogatni egy vagy több csobbanásra. Kerékpárral is bejárható a város, a Csemegi Károly Könyvtárban bérelhető bicikli, így a városban még könnyebb a kalandozás. 

Augusztus 18-20. között szeretettel várnak a szervezők egy koccintásra és egy csobbanásra mindenkit, aki rajong a borért és a jó hangulatért!

Címlapfotó: Csongrádi Borfesztivál