Ne együnk belőlük: 5 étel, ami szerencsétlenséget hoz az új évben

2023. december 28.

A csirke mellett még van pár étel, amit nem ajánlott enni újévkor, ha bőséges, jó évet szeretnénk magunknak.

A lencse, a malac (és pár egyéb étel) szerencsét hoz újévben, míg csirkét nem szoktunk enni, mert az elkaparja azt. Ezeket nagyjából minden magyar ember tudja. Azt már kevésbé, hogy jóval hosszabb azon ételek listája, amiket nem javasolt enni ezekben a napokban, mert szerencsétlenséget okoznak. Ezek közül mutatunk be párat az alábbiakban.

Rák

Visszafele közlekedik és nem előre, ezért szerencsétlenséget hoz. Bármilyen finom, mondjunk le róla új év első napján.

Lukacsos kenyér

Nem egyszerű feladat, hiszen szinte minden kenyerünk lukacsos. Ez azonban újévkor betegséget, halált hozhat. Egyetlen kivétel, ha a kenyér kör alakú, akkor nem gond, ha légbuborékok vannak benne.

Fehér ételek

Az európai kultúrában a fekete a halál szína, a kínaiban a fehér. Ennek megfelelően újévkor a kínaiak nem esznek tofut, tojást, rizst és fehér sajtokat. Azt tartják, minél színesebb az újévi lakoma, annál nagyobb lesz a szerencse. A zöld gazdagságot hoz, a sárga boldogságot, a narancs szerencsét.

Petrezselyem

Nem tudni, honnan származik és mi a magyarázat, de nem szabad petrezselymet vinni ajándékba a szilveszteri buliba. Szerintünk ezt nem lesz nehéz megugrani.

Banán

Érdekes módon a banánnak sok rossz történést tulajdonítanak. Régen állítólag a hajókra sem vitték fel, mert minimum rossz halfogást eredményezett, rosszabb esetben pedig hajótörést. Ha hiszünk ezekben, akkor ne együnk újévkor banánt.

Címlapfotó: Debbie Widjaja / Unsplash