Most hétvégén a 96 lesz a nyerő szám

2023. június 01.

Június 2-4. között ismét a Millenárison zajlik Magyarország legnagyobb gasztronómiai eseménye, a Gourmet Fesztivál.

Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig – ezt kínálja a Gourmet Fesztivál. Június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet a rendezvénynek, amelynek idei témája az „Új generáció”. (Főbb tudnivalók a fesztiválról és a meghívott „fellépőkről” ide kattintva olvashatók.)

Az év legnagyobb hazai gasztroeseményéről természetesen a magyar gasztronómia és bor vezető hazai platformjaként a Vince sem hiányozhat. A 96-os standon remek tételekkel várjuk az érdeklődőket a fesztivál mindhárom napján. A rendezvény ideje alatt borkvízzel készülünk, melynek kitöltőit vendégül látjuk egy pohár borra is. Választható lesz többek között a Fehérvári és Garamvári pincészet pezsgője, a Vylyan pincészet több tétele, valamint a Royal Tokaji szamorodnia.

A játék mellett speciális tematikus kóstolók keretében is ismerkedhetnek vendégeink a hazai és a külföldi borvilág nagyágyúival. Június 3-án szombaton a szekszárdi Lajver Borbirtok tart fogadóórát, 19 órától pedig a villányi Jammertal borbirtok követi őket. Jó hír, hogy mindkét bemutatón ingyenesen kóstolhatók a tételek.

Gourmet Fesztivál, Vince stand, részletes program

2023. június 3., 17 óra: ingyenes Lajver borkóstoló az alábbi tételekből

  • Lajver A Nyúl Rosé Cuvée Limited 2022
  • Lajver A Kacsa Sauvignon Blanc Limited 2022
  • Lajver Signum 2019

2023. június 3., 19 óra: ingyenes Jammertal borkóstoló az alábbi tételekből

  • Jammertal Grand rozé 2022
  • Ars Poetica Chardonnay 2020
  • Jammertal Villányi Franc 2016
  • Jammertal Cabernet Sauvignon 2017
  • Jammertal Blue Sky 2020

Várunk mindenkit sok szeretettel 2023. június 2-án, 3-án és 4-én a Gourmet Fesztiválon, a Vince Standjánál, a 96-os bódéban. Koccintsunk együtt a magyar gasztronómia és a magyar borok ünnepén.

Címlapfotó: Ráth Máté