Érezd meg az ünnepi pillanatot a Hilltop Borokkal

2022. október 07.

Küszöbön a karácsony. Akár ajándékoznád, akár a menü részeként szervíroznád, jó borral csak emelni tudod az ünnep fényét.

Adj élményt ajándékba!

Egy-egy különleges tétel olyan a borbarátnak, mint a zenerajongóknak egy megismételhetetlen előadás. Ha igazán meg akarjuk örvendeztetni, érdemes az egyedi, grandiózus évjáratokat és házasításokat keresni, és akár egy díszdobozos kiadással vagy egy, a borász által összeállított válogatással kápráztatni el a megajándékozottat.

Nekik szól például a sorszámozott Kamocsay Chardonnay Dűlőválogatás.

A bor akkor is jó választás, ha nem gourmet az illető. Ilyenkor érdemes kiindulni pár alapszabályból, még akkor is, ha tudjuk, az ízlés egyénenként változik. Általában a nők a gyümölcsösebb, illatosabb, frissebb ízeket preferálják: előnyben a fehér, a rosé és a gyöngyöző borok, de egy könnyedebb vörös is szóba jöhet. Jó választás a zamatos cserszegi fűszeres, az elegáns pinot noir rosé vagy a derűs Irsai Olivér. A férfiak inkább a szárazabb és karakteresebb tételeket keresik. A sokoldalú chardonnay, a szilaj sauvignon blanc és a bársonyos cabernet sauvignon pontosan ezt nyújtja.

Tedd a menüt fejedelmivé!

Fotó: Hilltop

A hozzáértők vallják: egy megfelelően kiválasztott bor nem leöblíti a falatot, hanem kihangsúlyozza az ízeket, és hozzáad az étel minőségéhez. A borválasztásnál sincs minden kőbe vésve, de ha nem akarsz mellényúlni, akkor a Hilltop blogján számos jó tanácsot találsz.

​+1 tipp

Elég csak ránézned egy Hilltop bor címkéjére, és alapul venned az aromatérképet, ami eligazít az egyes tételeket illetően.

Megtudhatod belőle, hogy milyen aromák fedezhetőek fel egy-egy borban, és azok mennyire dominálnak. Tudj meg többet az aromakörökről: Érezd+ Neszmélyt! Ismerd meg az aromaköröket!

(támogatott tartalom)
Címlapfotó: Hilltop