Különleges, limitált kiadás jelent meg a magyarok egyik kedvenc italából

2023. április 28.

Az új ital különleges helyet foglal el a vállalat kínálatában. Mindössze 12 ezer palack készül belőle.

Egy rendkívül limitált, kiskereskedelmi forgalomba nem kerülő pezsgőt mutatott be a Hungaria 2023 április 26-án. A pezsgőkülönlegességből mindössze 12 ezer palack készül, s csupán gasztronómiai helyszíneken lesz elérhető országszerte. Ez a kiadás a Hungaria pezsgő 16. limitált változata a sorban, amelyet a Hungaria Launch Party keretében egy igen exkluzív helyszínen lepleztek le.

A Hungaria neve mára egyet jelent a stílussal és a könnyed eleganciával. A márka életében a limitált tételek pedig egyszerre jelentik az egyediséget és a folyamatos megújulás lehetőségét. Ám még a sorozat eddigi tagjai között is különleges helyet foglal el az idei, Hungaria Zöld veltelíni-Zenit Brut Limited Edition. Ez ugyanis az első cuvée a sorban. A pezsgőkülönlegességből 12 ezer palack készült, és kiskereskedelmi forgalomba nem kerül.

kék-barna hungaria pezsgő palack, mellette egy talpas pohár, mögötte egy épület
Fotó: Karaba Tünde

„Melyik az a fajta, amely jolly jokerként párosítható szinte bármilyen pillanathoz, és a gasztronómia széles kínálatához egyaránt illik? A zöld veltelíni férfias, karakteres savai, zöldalmás, füves jegyei egy brunchtól egy mesés süteményen át a legkülönfélébb ételnek páratlan párjai lehetnek. A népszerű fajtát gondosan kikísérletezett házasítási arányban hozzáadott zenit bolondítja meg, s ad extra frissességet a maga illatos egres, virágos jegyeivel. Külön érték, hogy az Etyek-Budai borvidéken elterülő saját ültetvényünkről származó szőlőfajtákkal dolgoztunk” – vezet be a Hungaria Zöld veltelíni-Zenit Brut Limited Edition titkaiba Molnár Réka Kata, a Hungaria márkamenedzsere.

Az idei exkluzív pezsgőt a rendkívül impozáns Lónyay-Hatvany villában mutatta be a nagyközönségnek a Hungaria. A márkára jellemző könnyed eleganciának Oláh Zsigmond divattervező és PAF festőművész kortárs, összművészeti performansza adott hangsúlyt. A Thinwood Szemüvegszabóság pedig csak ebből az alkalomból egy új, Hungaria ihlette kollekciót mutatott be.

„Magyarországon egyedülálló palackos erjesztésű és érlelésű technológiájának köszönhetően a Hungaria a legkülönbözőbb fogyasztási módok, alkalmak és helyszínek széles tárházát nyitja meg fogyasztói számára. Felpezsdíti a napokat, és különböző társasági eseményeket, így válik a gasztronómia megkerülhetetlen markájává. A különleges egyedi palackos érlelési technológia, más néven a Methode Transvasée számtalan kísérletre ad módot. A limitált tételeken keresztül szeretnénk ezeket a nagyközönségnek bemutatni.  A márka neve mára egyet jelent a stílussal és a könnyed eleganciával. A kortárs divattal, designnal, művészettel szorosan összekapcsolódó márkát és az általa képviselt értékrendet hangsúlyozza a Hungaria Launch Party is” – emelte ki Müller Kornél, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója.

Hungaria pezsgő: a stílus és elegancia világa

A limitált tétel bemutatása mellett az esemény másik csúcspontja az a különleges performansz volt, amelyet Oláh Zsigmond, ZIGGI divattervező és PAF festőművész, a képzőművészet és a divat kapcsolódási pontjait hangsúlyozva hoztak létre.

két fekete ruhás férfi között áll egy zöld ruhás nő
Fotó: Karaba Tünde

ZIGGI által megálmodott hófehér, térben itt-ott kitüremkedő, domborműszerű alkotást egy modellen, élőben festette meg PAF különböző színű és textúrájú gesztusokkal, kiemelve a térbeliséget, a ruha vonalvezetését, lendületét. A modell a performansz közben mozgott. Így ahogy a ruha elnyerte végső formáját, úgy alakult ki az élő vásznon a rétegekből felépített festészeti gesztusrendszer. Elérhető, érezhető és tapintható képzőművészet, divat, szépség és látvány egyben. Ez Oláh Zsigmond ZIGGI és PAF alkotói egysége.

Végeredményként pedig az alkotásban testet öltöttek a Hungaria pezsgőcsalád alábbi palackjai:

  • Hungaria Extra Dry
  • Hungaria Rosé Extra Dry
  • Hungaria Irsai Olivér Doux
  • Hungaria Grande Cuvée Rouge Demi Sec
  • Hungaria Grande Cuvée Brut
  • Hungaria Zöld veltelíni – Zenit Brut Limited Edition

Címlapfotó: Karaba Tünde