Kávéfőző teszt: az egyik legolcsóbb gép kapott maximális pontszámot!

2024. március 07.

A kávéfőző teszt legnagyobb meglepetését egyértelműen pár tízezer forintos készülék okozta.

A kávéfőző tesztek korát éljük. 2022-ben egy nemzetközi laboratóriumi vizsgálat keretében szedték szinte szó szerint ízekre a gépeket (az eredményről mi is beszámoltunk). 2024 elején Nagy-Britannia egyik legismertebb és legolvasottabb közéleti lapja, a The Telegraph tartott kávéfőző tesztet. A kávéfőzőket a szerkesztőség tagjai vetették alá alapos tesztnek. Maga a kiválasztás, vagyis hogy melyik készülékeket vizsgálják, szakértők segítségével történt.

A készülékek között volt profi baristák által használt, házi kompakt eszpresszó gép és a manapság divatos kapszulás berendezés is. Ennek megfelelően az árak is nagy szórást mutattak. A különböző kategóriák győztesei között a 100 fontostól (46 ezer forint) az 1200 fontosig (550 ezer forint) minden megtalálható.

A kávéfőző teszt kategóriagyőztesei

  • Összetett győztes, a legjobb kávébabos kávégép: Sage Barista Touch Impress (ára átszámítva: 550 ezer forint)
  • Legjobb párnás kávégép: Nespresso Vertuo Pop (46 ezer forint)
  • Legjobb manuális kávégép tejhabosítóval: Sage Bambino (150 ezer forint)
  • Legjobb filteres kávégép: Melitta Aromafresh II (74 ezer forint)
  • Legjobb kompakt kávégép De’Longhi Dedica (83 ezer forint)

A teljes teszt az egyes gépek pontszámával és a róluk készített írásos jegyzettel elérhető a The Telegraph oldalán. A cikk írói általánosságban annyit elmondtak, bár már 20 ezer forintért is lehet venni kávéfőzőt, tapasztalatuk legalább ennek dupláját kell költeni, ha otthon is jó kávéélményre vágyunk. Ezt erősíti meg a legjobb párnás kávégép kategóriát megnyerő Nespresso Vertuo Pop. Ez kiváló ár-érték aránya miatt a maximális 10 pontot kapta a szerkesztőség tagjaitól és a teszten összetettben a 2. helyezést érte el.

Címlapfotó: John Schnobrich / Unsplash