Egyre divatosabb az ír mojito koktél – mutatjuk a receptet!

2024. június 14.

Kitűnő frissítő a kánikulai napokon az otthon is könnyen és gyorsan elkészíthető az ír mojito koktél. Nem csoda, hogy egyre többen fogyasztják.

A rum helyett ír whiskey-vel készített ír mojito a szigetországban az egyik legjobban fogyó koktél. Az elsőre szokatlannak tűnő kombináció nemzetközi szinten is egyre ismertebb, így könnyen lehet, hogy hamarosan nálunk is széles körben elérhetővé válik. Addig pedig otthon is könnyedén elkészíthetjük – mutatjuk a receptet a The Irish Road Trip jóvoltából.

Ír mojito koktél

Összetevők

  • 45 ml ír whiskey
  • 1 lime
  • friss menta
  • 45 ml gyömbérsör vagy szódavíz
  • cukor

Így készül

  1. Hűtsük le a poharat. A hűtőszekrénybe is betehetjük 10-15 percre, de ha nincs ennyi időnk, dobjunk bele néhány jégkockát és rázzuk shakerként, amíg le nem hűl.
  2. Vegyünk néhány gerezd lime-ot, és tegyük a pohárba. Dobjunk rá 4-5 mentalevelet és egy teáskanálnyi fehér cukrot vagy nádcukrot.
  3. A szilárd összetevőket egy külön erre a célra árult eszközzel is összenyomhatjuk. (Ennek hiányában egy fakanál is tökéletesen megteszi.) A lényeg, hogy a lime és a menta friss aromáit anélkül szabadítsuk fel, hogy közben pépessé válnának.
  4. Öntsük a pohárba a whiskey-t, majd ízlés szerint a gyömbérsört vagy a szódavizet. Előbbivel gyakrabban készül az ír mojito, utóbbi pedig a klasszikus, rumos változat kedveltebb összetevője.
  5. Díszítsük lime-karikákkal, és azonnal fogyasszuk.

Címlapfotó: Mateusz Feliksik / Unsplash